< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2013. december 5. | hozzászólás | HITA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Berényi János a HITA új elnöke
2013_12_03-Berényi János 01
Budapest, 2013. december 5. – Orbán Viktor miniszterelnök 2013. december 1-jei hatállyal Dr. Berényi Jánost nevezte ki a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnökévé. Az állami vállalatok és a versenyszektorba tartozó cégek vezetésében egyaránt komoly tapasztalattal bíró szakember, a szülési szabadságon lévő Dobos Erzsébetet váltja a Hivatal élén.
A korábban többek között a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-t (GySEV), a MÁV-ot és a MALÉV-ot is vezető, valamint a Hungaroring Sport Zrt. elnöki feladatait ellátó közgazdász izgalmas kihívásnak tekinti új feladatát és bízik benne, hogy tapasztalatával hozzájárulhat a kormány keleti nyitás koncepciójában megfogalmazott feladatok sikeres megvalósításához, mindenekelőtt a kkv-k exportteljesítményének a növeléséhez és a külföldi tőke Magyarországra történő beáramlásának elősegítéséhez.

***
Sajtókapcsolatok:
Nemzeti Külgazdasági Hivatal
Sajtó és Kommunikációs Osztály

sajto@hita.hu

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a miniszterelnök irányítása alatt álló központi hivatal. A miniszterelnök a Hivatal irányítását – jogszabályban meghatározottak szerint – a Miniszterelnökségen működő külügyi és külgazdasági államtitkár útján látja el. A HITA fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése. www.hita.hu/

Leave a Reply 2965 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: