< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: SAJTÓMEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

SAJTÓMEGHÍVÓ

2013. december 5. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A katasztrófavédelemnek feladatai végrehajtásához speciális járművekre és eszközökre van szüksége. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a katasztrófavédelem területi szervei számára járműveket és technikai eszközöket, az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek számára pedig különböző technikai és védőeszközöket ad át.


Az átadási ünnepség időpontja: 2013. december 5. (csütörtök) 10:00

Helyszíne: Budapest, XIV. Mogyoródi út 43.

Az átadási ünnepségen harminc összkerékmeghajtású személygépkocsit, hat felújított tűzoltógépjárművet, öt mobil sugárfelderítő gépjárművet, egy lánctalpas járművet és négy olyan speciális gépjárművet ad át a belügyminiszter, amelyek az élet- és vagyonmentésen kívül a létfontosságú infrastruktúrákkal kapcsolatos balesetek esetén is bevethetők.

Az ünnepségen a miniszter a katasztrófavédelem rendszerének szerves részét képező, a hivatásos katasztrófavédelmi szervekkel szorosan együttműködő önkéntes tűzoltó egyesületek számára tűzoltótechnikai és védőeszközöket ad át, ezek együttes értéke 91 millió forint. Az egyesületek több mint 50 millió forint értékben vehetnek át még speciális kézi rádiókat, amelyek a beavatkozási helyszínen zajló kommunikációt javítják. Az önkéntes tűzoltó egyesületek a nekik átadandó eszközöket pályázati úton igényelték. A pályázat biztosítja annak a lehetőségét is, hogy 120 önkéntes tűzoltó közlekedéspszichológiai vizsgálaton vegyen részt: ennek teljesítése az egyik alapfeltétele, hogy a tűzoltó gépjárműveken megkülönböztető jelzést lehessen használni.

A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,

egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Budapest, 2013. december 5.

Hajdu Márton tű. őrnagy

szóvivő

Leave a Reply 1780 megnézve, 1 alkalommal mai nap |