< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: MSZP: Orbán is érintett lehet a NAV-botrányban?

| Mobile | RSS

MSZP: Orbán is érintett lehet a NAV-botrányban?

Orbán Viktor “Waterloojának” nevezte az adócsalási botrányt Józsa István szocialista országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes vasárnap. A politikus budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: az, hogy a miniszterelnök “rendszeresen hárít”, szerinte azt igazolja, hogy érintett lehet az ügy elleplezésében.

Józsa István emlékeztetett arra, hogy az MSZP eddig hét kezdeményezést tett a vádak kivizsgálása érdekében, ezek egyike, hogy a nemzetbiztonsági bizottság kedden az állítólagos áfacsalások ügyében több állami szerv vezetőjét és a vádakat megfogalmazó Horváth Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egykori munkatársát is meghallgatja.

A szocialista politikus ugyanakkor sérelmezte, hogy a miniszterelnök rendre “szabotálja” a kezdeményezéseket, például azzal, hogy lehetetlen feltételeket szab. Józsa István ilyennek ítélte a konkrétumok megfogalmazását, mivel azok adótitkot érinthetnek.

Szerinte a miniszterelnök hozzáállása aláássa a közbizalmat, cselekedeteivel pedig azt mutatja: “személyesen falaz azoknak, akik nem fizetik meg az adókat”.

Nem értik a demokráciát

A Fidesz továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy az adócsalási vád ügyében az igazság kiderítése és az esetleges bűncselekmények megállapítása az ügyészségre tartozik – közölte a kormánypárt szóvivője.

Zsigó Róbert azt mondta: ideje lenne, ha az MSZP is megértené a demokrácia játékszabályait, és azt, hogy “nem az ötvenes években vannak, amikor kényükre-kedvükre rángathatnak valakit politikai bíróságok elé”.
forrás:propeller.hu

Leave a Reply 169 megnézve, 1 alkalommal mai nap |