< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: „Tüzépes Kati” és a vitatott diploma: Illés kiáll Tolnainé mellett

| Mobile | RSS

„Tüzépes Kati” és a vitatott diploma: Illés kiáll Tolnainé mellett

Most sem mondott mást Illés Zoltán Tolnai Jánosné diplomájáról, mint egy hete. A környezetvédelmi államtitkár szerint ő nem tudja megítélni a diploma hitelességét, amit – mint mondta – a saját szemével látott. A szocialisták szerint azonban ma nincs olyan ember, aki láthatta a zöldhatóság volt igazgatójának valódi diplomáját.

„Láttam a saját szememmel” – ezt egy hete mondta Illés Zoltán a vitatott diplomáról, azóta a zöldhatóság igazgatója lemondott, mert tisztázni akarja magát. Ezután újra megkérdeztük Illés Zoltán véleményét, ami nem változott, most is csak azt mondta, hogy látta a diplomát, de sem arról, sem a doktori hitelességéről nem tud nyilatkozni.

„Én nem vagyok írásszakértő, én nem vagyok dokumentumok szakavatott bírálója, vannak ilyen személyek. Nem tudok arra válaszolni, hogy mi van a doktorijával, és hogy mire fog jutni a nyomozóhatóság” – nyilatkozta Illés Zoltán.

Az MSZP volt környezetvédelmi minisztere szerint Illés Zoltánnak tisztáznia kellene, hogy tulajdonképpen mit is látott, mert a zöldhatóság lemondott vezetőjének oklevelét biztosan nem.

„Nincs ma olyan ember, aki valódi diplomát láthatna Tolnai Jánosné végzettségét illetően” – mondta Szabó Imre, aki egy pillanatig gondolkozott a név említésekor, amit így magyarázott: „bocsánat, a névmemóriám megbicsaklott, mert azon a területen, ahol én őt ismertem, inkább Tüzépes Katinak hívták, és ez a név nekem jobban beugrik”.

Hogy mi lesz Tolnai Jánosnéval, ha sikerül tisztáznia magát, arról a miniszter dönthet.

Ahogy beszámoltunk róla korábban, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója, Tolnai Jánosné felmentését kérte a vidékfejlesztési minisztertől, aki a kérést elfogadta.

“A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett” – fogalmazott Tolnai Jánosné.

Jávor Benedek országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke korábban azt mondta, “a politikai szintre emelkedett nyelvvizsgabotrányok első áldozata” az OKTVF főigazgatója, akinek életrajzából “tragikus hirtelenséggel” eltűnt az angol C típusú középfokú nyelvvizsga. Hozzátette, nem ez az egyetlen bizonytalan adat a kormányzati portálon szereplő hivatalos dokumentumban, a főigazgató doktori címe egy Amerikában bejegyzett “kamuegyetemtől” származik, amelynek a székhelyére egy metálzenekar kiadója van bejegyezve.

Jávor Benedek szerint nem tűnik valószínűnek az sem, hogy Tolnai Jánosné a Kandó Kálmán Főiskola Villamosmérnöki Karán szerzett villamosmérnök-informatikus diplomát, az intézmény jogutódjaként működő Óbudai Egyetem szerint a főiskolának soha nem létezett villamosmérnöki kara, sem ilyen szakon nem volt képzés. Jávor Benedek szerint az ezt feltáró közleménye után az önéletrajz megváltozott, de az ekkor megnevezett kar sem létezett, ráadásul a főigazgató öt év pontossággal nem tudta megmondani, hogy mikor szerezte a diplomáját: a korábbi önéletrajzában 2004 szerepelt, az újban 1999.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 296 megnézve, 1 alkalommal mai nap |