< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: László Csaba: El lehet csalni ezermilliárdot, és nem is kellenek hozzá nagy dolgok

| Mobile | RSS

László Csaba: El lehet csalni ezermilliárdot, és nem is kellenek hozzá nagy dolgok

A Medgyessy-kormány pénzügyminisztere szerint tartható a 3 százalékos hiánycél. László Csaba örül neki, hogy jövőre már nem változik az adórendszer.

Jó hír, hogy nem lesz jövőre érdemi változás az adózásban, a háromszázalékos hiány tartható. de fontos kérdéseket kell még hosszú távon megválaszolni – mondta László Csaba, a KPMG partnere, a Medgyessy-kormány volt pénzügyminisztere a Napi Gazdaságnak.

Az egykori tárcavezető a lap szerdai számában megjelent interjúban utóbbiak közé sorolta az oktatás, az egészségügy vagy a nyugdíj finanszírozásának kérdését.

László Csaba
Fotó: Stiller Ákos

Arról is beszélt, hogy bankot hazai tulajdonban tartani kockázatos is lehet, a félszázalékos növekedésből pedig még nem lehet dübörgésre következtetni.

Úgy vélte: bármi is történjen a nemzetközi gazdaságban, a túlélési ösztön és a sokkok elmaradása önmagában hozhat növekedést.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e ezermilliárd forint áfát elcsalni, azt mondta: hatalmas a feketegazdaságnak az a része, amit az átlagember nem is gondol már annak, mert eszébe sem jut, hogy a villanyszerelőnek számlát kellene adnia. Hozzátette: ha azt feltételezzük, hogy minden szereplő minden ügylet után adna számlát, akkor az több lenne, mint ezermilliárd forint.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 171 megnézve, 1 alkalommal mai nap |