< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A Jobbik kitiltaná a Parlamentből a nyilasozó zsidó vezetőt

| Mobile | RSS

A Jobbik kitiltaná a Parlamentből a nyilasozó zsidó vezetőt

Szabó György a parlament sajtóbizottsági ülésén fenyegette szájba veréssel Novák Elődöt – állítja a Jobbik.

A Jobbik azt követeli, hogy tiltsák ki az Országgyűlés épületeiből Szabó Györgyöt, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) elnökét. Szabó György azt közölte, továbbra is vállalja a véleményét, és tudomásul veszi, ha azért kitiltják.

A Jobbik azzal indokolja a követelését, hogy Szabó György az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának ülésén “nemes egyszerűséggel szájba veréssel fenyegette meg Novák Elődöt, akit többször “mocskos nyilasnak” nevezett és egyéb trágárságokkal illetett.

Azt írták, Szabó György láthatóan nem bírta elviselni a korábban Kertész Imre író által is használt “holokausztipar” kifejezést, amelyet Novák Előd is szóvá tett a vitában.

A Jobbik szerint “a kettős mérce csúcsa”, amit a Fidesz csinál, hiszen míg ellenzéki képviselőket rendszeresen megbüntetnek, addig némán és cinkosan szemet hunynak más, kirívóan sértő esetekben.

Az MTI az ügyben telefonon megkereste Szabó Györgyöt, aki azt mondta, továbbra is vállalja és vállalni is fogja az elmondott véleményét, annak “minden egyes betűjét, hangját, mondatát”. (Szabó György az interjút a szombat bejövetele előtt tette.)

A Mazsök elnöke szerint Novák Előd és társai azt a látszatot próbálják kelteni a világban, hogy a magyarság egyenlő a nácizmussal, ami természetesen nem igaz.
forrás:origo.hu

Leave a Reply 188 megnézve, 1 alkalommal mai nap |