< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Jézus születése, vagy egy sorsdöntő pillanat

| Mobile | RSS

Jézus születése, vagy egy sorsdöntő pillanat

jézus a jászolbanJézus születése, vagy egy sorsdöntő pillanat

Decemberben az emberek világszerte kapiskáltak képeket vagy jeleneteket az újszülött Jézusról, amint egy jászolban fekszik… ahová szénát tesznek az állatoknak.

De vajon, csecsemőként kell Jézusra emlékeznünk?
Miért fontos, hogy ne csupán így gondoljunk rá?

Sokat memorizálhatunk abból, ami néhány pásztorral történt azon az éjjelen Betlehem közelében, kint a mezőn!
Egyszer egy angyal jelenik meg a pásztoroknak… Ezt mondja nekik ” Megmentő született ma nektek, aki Krisztus, az Úr.” Azt is megtudjuk tőle, Jézust bepólyálva, jászolba fekve találják meg. Közvetlenül ezután, sok -sok más angyal is megjelenik, s dicséri Istent.

Milyen érzés lenne, ha hallanád, amint angyalok Istent dicsérik?
A pásztorok nagyon örülnek neki. „Menjünk csak el egészen Betlehemig, had lássuk, ami történt” – mondják. Ott megtalálják „Máriát, és Józsefet valamint a jászolban fekvő csecsemőt”.
Hamarosan mások is odamennek. A pásztorok elmesélik, mi történt… mindnyájan elcsodálkoznak.

Örülsz, hogy tudhatsz ezekről a csodás eseményekről?

De miért szerez olyan nagy örömet az embereknek Jézus születése! Ahhoz, hogy megtudjuk, beszélnünk kell arról, ami Máriával a házasságkötése előtt történt… Egy napon Gábriel nevű angyal látogatja meg Máriát! Azt ígéri, fiút szül, aki, ”nagy lesz, és a legfelségesebb fiának fogják hívni”. „ Királyként fog uralkodni –teszi még hozzá, és királyságának nem lesz vége.”

Mária nem érti, hogyan történhetne meg ez, hisz soha nem volt kapcsolata férfival! Gábriel elmagyarázza: „ a legfelségesebb ereje árnyékol be téged”, és „ a születendőt szentnek fogják hívni, Isten fiának”. Bizony nagy csoda volt, hogy Isten átültette, a fia életét az égből Mária méhébe, hogy kisbabaként megszülethessen!

Láttál már olyan képeket vagy jeleneteket, ahol a pásztorokkal együtt három király is meglátogatja a kis Jézust?

Karácsonykor sok helyen láthatunk ilyet. Ezek az ábrázolások azonban nem pontosak, ugyanis e – férfiak nem királyok, hanem csillagjósok,(!) tehát, olyasmivel foglalkoztak, amit Isten elítélt!

A Biblia így írja le, mi történt, megérkezésükkor. Ezt követően bementek a házba, látták a kisgyermeket anyjával, Máriával. Ergo: Jézus, már nem jászolban fekvő csecsemő volt, hanem kisgyermek, s egyházban lakott Józseffel és Máriával.

Hogyan találták meg a csillagjósok Jézust?

Egy különös csillag nem közvetlenül Betlehembe vezette őket, hanem előbb Heródes királyhoz(!) Jeruzsálembe. A Biblia szerint Heródes tudni akarta, hol van Jézus, hogy megölethesse.

Szerinted ki irányította a csillagjósokat Heródeshez?
Nem az igaz Isten, hanem az ellensége, Sátán, az Ördög!

Sátán, igyekszik elérni az embereknél, hogy tehetetlen csecsemőként gondoljanak Jézusra!

Jézus most királyként uralkodik fenn az égben, s hamarosan elpusztítja Isten összes ellenségét!

2013. december 20 -oil-

Leave a Reply 234 megnézve, 1 alkalommal mai nap |