< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fergeteges operettest, kabaré, vidámság a Baksi idősek karácsonyán…

| Mobile | RSS

Fergeteges operettest, kabaré, vidámság a Baksi idősek karácsonyán…

2013. december 22. | hozzászólás | Közélet

2013 baksi karácsony tóth margit 0192013 baksi karácsony tóth margit 0212013 baksi karácsony tóth margit 0202013 baksi karácsony tóth margit 0162013 baksi karácsony tóth margit 0112013 baksi karácsony tóth margit 0132013 baksi karácsony tóth margit 0082013 baksi karácsony tóth margit 0072013 baksi karácsony tóth margit 0062013 baksi karácsony tóth margit 0052013 baksi karácsony tóth margit 0032013 baksi karácsony tóth margit 0022013 baksi karácsony tóth margit 001Fergeteges operettest, kabaré, vidámság a Baksi idősek karácsonyán…

Lassan gyülekeztek az ünnepségre a Baksi nyugdíjasok. Mindenki kapott meghívót postai úton. Az ünnepi műsor egyébként is magas színvonalú előadásait a Baksi Poén Szin-társulat az egekbe emelte. Jutalmuk vastaps volt. A nyugdíjasok szemében a hála, az örömkönnyek gördültek végig a bordás, a munkától megöregedett arcukon. Sokan elveszítették a párjukat s az egyedüllét a lélek magrontója. Szipogtak az idős nénik, bácsik egyaránt.

A Citerazenekar és a népdalkőr zenei produkciója mosolyt, vidámságot csalt a hálás közönség lelkébe, szemébe egyaránt. Lődi Daniella és Lődi Dániel versenytánca remekül sikerült. Dinamikus, látványos elemekkel vastapsra késztették a nyugdíjasainkat.

Többen megjegyezték a sorokban , elég szégyen, hogy Búza gyerek el sem jött az öregek karácsonyi ünnepségére! Diszkriminálta vagy talán szégyellte a falu nyugdíjasait? Csak akkor vagyunk jók, ha rá kell szavaznunk! – mondták elcsukló hangon az idősek. Ezt nem érdemeltük meg Búza gyerektől. Mit vártál tőle, tudod milyen nagyképű, beképzelt, akaratos…
Nem is hiányzik ez a beképzelt Búza! Képzeljétek el, még a roma honfitársaink sem jöttek el… le voltak tiltva!- mondták határozottan a vendégek! Azt is suttogták, az ingyen tűzifának a szállítási költségeit közel ötszázezer forintot, Búza odaadta Dobos Péter vezette kulturális egyesületnek, aminek tagja Búza gyerek is! Hát ehhez pofa kellett! Az van neki,,, s kitört a nevetés.

Az általa rendezett erőltetett karácsony féle valami kudarcba fulladt… hallottátok, nem jutott több embernek sült hal sem…a roma honfitársainkkal tele volt a Búza rendezvénye!!

A vastaps elhallatszott messzire…

A vendégek folyamatosan érkeztek. Közel kétszáz embernek szereztek örömet a rendezők.

A megnyítón, Mihályné Tóth Margit asszony megköszönte a részvételt, majd így folytatta; – a karácsony az… ami közelebb hozza az embereket… valamint a családokat. A hangja megremegett… s a szeméből könnyek törtek elő… a termet körbeölelő gyertya fénye a szeretetet, az egységet sugározta… A terembe az ünnepi csend s a gyertyalángja utat talált az emberek lelkéhez. Isten velünk volt…mivel a lelkünk tiszta s nyitott volt!

Az operett “színészek” kitettek magukért.

A nagymamák a nagypapák tapssal köszönték meg a zenei ajándékot. Együtt énekeltük a közismert operett dallamokat. A versenytáncosok akrobatikus jelenetei tapsra késztették a jelenlévőket.

Az est csúcspontja Tóth Istvánné Térka néni… az előadása s annak színvonala nevetőgörcsöt, hahotázást idézett elő a hallgatóság soraiban. A bánatnak esélye sem maradt… Poénjai ültek, hisz a mai társadalmi-gazdasági barbárságról szóltak! Előadását, többször is a vastaps szakította félbe! Félelmetes tehetsége van Térka néninek! Oly közvetlen stílusban parolázott mintha egy cukrászdában beszélgetett volna a barátnéjával. Egyszer csak a hátsó ajtón kiabálva jött egy öreg parasztnénike jelmezben. Mikor megláttuk s hallottuk a “veszekedését”, zajosan gurultak a hahota hangjai a teremben. Egyszerűen a vidámság feledtette a magányt.

Minden érkező vendég kapott frissen sütött sajtos kiflit, szaloncukorral, a műsor végén főtt virsli mustárral, forralt bor, tea, majd búcsúzáskor sajtos kiflit.

Látjátok? – nem kell ide busszal szállított, tapsra kényszerített emberek…országgyűlési képviselő, sem a plébános Úr! Akitől én személyesen elvártam volna, hogy részt vegyen ezen a nyugdíjas karácsonyi ünnepségen. Hiába vártuk Isten szolgáját…Hisz az atyának minden gyermeke édes vagy nem?

Az előre megrendezett Búza csinnadratta lejtőre került, ezt kiválóan mutatta a hullámzó emberek zaja.

Megjegyezném:

Nem értem az önkormányzati alkalmazottakat, sem a képviselőket… ezen az öregek karácsonyi ünnepségén miért nem vettek részt, mért gyalázták meg az időseket?? Talán részvételüket letiltották?
Engem s családomat nem lehetne ilyen barbár kérésre kényszeríteni… mindenki megöregszik egyszer.

Az egyszerűség Isteni adomány! A kétszínűség ördögi…

2013 december 22
-oil-

Leave a Reply 746 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: