< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Agyonverhettek egy férfit az ukrán rendőrök//// Agyonverhettek un homme de la police ukrainienne

| Mobile | RSS

Agyonverhettek egy férfit az ukrán rendőrök//// Agyonverhettek un homme de la police ukrainienne

Agyonverhettek egy férfit az ukrán rendőrök

Meghalt a kórházban egy férfi, akit állítólag rohamrendőrök vertek össze a kijevi főtéren folyó, európai integrációt és hatalomváltást követelő demonstráción való részvételéért – hozta nyilvánosságra kedden az ukrán média.

A 41 éves Pavlo Mazurenkót december 18-án hazafelé menet igazoltatták a Berkut rohamrendőrség tagjai. Az iratai mellett megláttak egy szórólapot, ami alapján arra következtettek, hogy a Majdanon (Függetlenség terén) folyó tüntetésen volt. “Mennyire elegünk van már a ti Majdanotokból!” – mondta az egyik rohamrendőr, majd harmadmagával kegyetlenül megverte a férfit. Az áldozat még saját lábán hazament, felesége mentőt hívott, de a férfi nem volt hajlandó kórházba menni, arra hivatkozva, hogy sokba kerülne ellátása a családnak. Két nappal később az intenzívre szállították, ahol belehalt a sérüléseibe. Felesége elmondása szerint a kórházi zárójelentésbe azt írták, hogy “tüdőgyulladás” következtében hunyt el. A férfi egy hétéves kisfiú édesapja volt.

Közben kedden Viktor Janukovics ukrán államfő állami adminisztrációk vezetőjelöltjeivel találkozva kifejtette azon véleményét, hogy a “Jevromajdan” elnevezésű tüntetéssorozat résztvevői “a jobb életért” vonultak utcára. Az elnök sajtószolgálata által kiadott közlemény szerint Janukovics ebben semmi kivetnivalót nem lát. Megjegyezte ugyanakkor, hogy “nagyon sok embert nem az értelem, hanem az érzelmek vezérelnek”. Szavai szerint ezt az “érzelmi kitörést” használják ki “politikusok, szélsőségesek és különböző provokátorok”.
Hangsúlyozta, hogy a kormányzat levonja a következtetéseket a történtekből, hogy újra hasonló ne ismétlődhessen meg Ukrajnában. A nap folyamán ellenzéki politikusok és aktivisták megakadályozták, hogy kihelyezett ülést tartson a fővárosi tanács, amelyet nem ismernek el legitimnek, ugyanis mandátuma június elején lejárt, de mostanáig még ki sem írták az önkormányzati választásokat Kijevben.

Egy kerületi tanács épületében gyűltek össze a testület képviselői, mivel a városháza alsó szintjét most a Függetlenség téri tüntetők használják melegedőnek, ételosztó és esősegélyhelynek. Ellenzéki parlamenti képviselők – mivel nem engedték be őket – betörték az ülésterem ajtaját, és behatoltak a helyiségbe. Az ülést, amely mindössze negyed órát tartott, a teremben uralkodó hangzavarra hivatkozva Halina Hereha, a tanács titkára berekesztette. Szóvá tette, hogy a testület emiatt nem tudott semmilyen határozatot hozni, így a közalkalmazottak például “nem kapják meg a novemberi és decemberi bérüket”. Válaszul Olekszandr Brihinec ellenzéki képviselő emlékeztette arra, hogy a költségvetésben erre elkülönített összegnek kell lennie, a közalkalmazottak fizetésének visszatartása pedig büntetőjogi felelősséget von maga után.

forrás:hvg.hu

Agyonverhettek un homme de la police ukrainienne

Il est mort à l’hôpital un homme qui aurait été battu par la participation de la police anti-émeute sur la place principale de Kiev , l’intégration européenne actuelle et manifestation pour exiger le transfert du pouvoir – ont été publiés mardi dans les médias ukrainiens .

Le 41 -year-old Mazurenko Pavlo le 18 Décembre sur le chemin de la maison ont été arrêtés membres de la police anti-émeute Berkut . En plus des documents qu’ils ont vu un dépliant , qui devrait conduire à la conclusion que c’était l’avenir ( de l’Indépendance ) de reprise actuelle . ” Comment j’ai eu l’ Majdanotokból vous ! ” – Dit l’un des policiers anti-émeute , et la troisième le battre sauvagement . La victime a leurs pieds rentra chez lui , sa femme a appelé une ambulance , mais il a refusé d’aller à l’hôpital , affirmant que cela coûterait beaucoup de soin pour la famille . Deux jours plus tard, a été transporté à l’ unité de soins intensifs , où il est mort de ses blessures . Sa femme a dit que le rapport final de l’hôpital a écrit que la mort de ” pneumonie ” à la suite . Il était le père d’un garçon de sept ans .

Pendant ce temps , le président ukrainien Viktor Ianoukovitch mardi administrations de l’Etat principaux candidats quand la réunion a estimé que les manifestations appelées participants ” Jevromajdan ” ” une meilleure vie » sont descendus dans les rues . Selon un communiqué publié par le service du président Ianoukovitch de presse rien de mal à ce voit . Il a noté , cependant, que «beaucoup de gens n’ont pas l’intellect , mais les émotions sont entraînés . ” Selon lui , cette « explosion émotionnelle ” ” les politiciens , les extrémistes et provocateurs différente ” regarder dehors pour .
Il a souligné que le gouvernement tire des conclusions à partir des événements qui ne peuvent pas être répétés à nouveau comme en Ukraine . Pendant la journée , les politiciens de l’opposition et des militants empêchés réunion externe avec le conseil métropolitain , qui n’est pas reconnu comme légitime , parce que son mandat a expiré au début de Juin , mais jusqu’à maintenant, n’était même pas sur les élections municipales de Kiev .

Un bâtiment du conseil de district se sont réunis les représentants de l’organisme , comme le niveau inférieur de l’hôtel de ville est maintenant manifestants Place de l’Indépendance abris utilisés , et la distribution de poste de secours de la pluie. Les députés de l’ opposition – parce qu’ils n’étaient pas autorisés dans – ils ont cassé la porte de la salle de réunion et entrèrent dans la chambre . La réunion , qui a duré seulement un quart d’heure , en référence à la pièce qui prévaut hangzavarra Halina Ici Si le secrétaire du conseil a été fermé . Il mentionne que le corps avait aucune raison de prendre une décision , de sorte que les fonctionnaires , comme ” ne reçoivent pas leurs salaires pour Novembre et Décembre. ” En réponse à l’opposition député Oleksandr Brihinec rappelé que le budget devrait être alloué à ce montant des salaires des employés du secteur public et la retenue von entraîner la responsabilité pénale .

Source : hvg.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |