< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Mégis fogadja Kína Orbánt?

| Mobile | RSS

Mégis fogadja Kína Orbánt?

2013. december 27. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Elképzelhető, hogy még az országgyűlési választások előtt, várhatóan februárban találkozhat Orbán Viktor a kínai miniszterelnökkel, Li Ko-csianggal Pekingben – értesült diplomáciai forrásokból a Népszabadság. A Miniszterelnökség szerint egyeztetnek az időpont véglegesítéséről, de egy novemberi találkozón a kínai miniszterelnök szóban is megerősítette a találkozó lehetőségét.

A nyár folyamán Orbán Viktor röviddel az elutazása előtt mondta le kínai útját. Az előre leegyeztetett pekingi találkozó helyett Brüsszelbe ment, ahol felszólalt a Tavares-jelentés tárgyalásán.

Orbán Viktor és Li Ko-csiang (ekkor még miniszterelnök-helyettesként) 2012. május 1-én a Parlament előtt egy hivatalos találkozón.Fotó: Földi Imre

A Népszabadság szerint a kínai fél igen rossz néven vette a hirtelen döntést, ami az ázsiaiak diplomáciai gyakorlatában kifejezetten udvariatlanságnak számít. Ezért sokáig nem is volt biztos, hogy Li Ko-csiang a közeljövőben fogadni fogja Orbánt a kínai fővárosban, most azonban forrásaink szerint ez újra elérhető közelségbe került.

forrás:index.hu

Leave a Reply 196 megnézve, 1 alkalommal mai nap |