< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kövér: Gyurcsány egy gennyedző seb a demokrácia testén/////Lipides: Gyurcsány une plaie purulente sur le corps de la démocratie

| Mobile | RSS

Kövér: Gyurcsány egy gennyedző seb a demokrácia testén/////Lipides: Gyurcsány une plaie purulente sur le corps de la démocratie

2013. december 29. | 1 Hozzászólás | Közélet

Kövér: Gyurcsány egy gennyedző seb a demokrácia testén

A választás tétje, hogy kapnak-e esélyt nyolcévnyi építkezésre, ugyanakkor “benne van az esélyekben”, hogy az ellenzék nyer kétharmaddal, mondta Kövér László az Echo Tv-nek. A házelnök beszélt Gyurcsány Ferencről is, de csak mert “botrány, hogy még mindig itt van velünk”. Kövér szerint a társadalmi viszonyok, az emberek gondolkodásmódjának megváltoztatásához negyven év kell. Ez akkor ér véget, ha már csak azok élnek, akik a szabadságba születtek.

A legnagyobb tétje ennek a választásnak az, hogy – mint korábban – a baloldal romjainak négyévnyi eltakarítása, illetve az építkezés megkezdése után jön-e egy újabb visszarendeződés vagy végre kapnak-e a választóktól nyolcévnyi építkezésre esélyt – mondta Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke az Echo Tv Heti Mérleg című műsorának adott interjújában.

A házelnök szerint „benne van az esélyekben” az is, hogy az ellenzék nyeri meg kétharmaddal a választásokat, ezért mindent el kell követnie a kormányoldal értékrendjét vallónak, hogy legalább egy mandátummal többet szerezzenek. Mindezt annak érdekében, hogy folytatni tudják a munkát.

Azt mondta, nem először riogatnak a magyar baloldaliak Európában azzal, hogy nem lesznek tiszta választások Magyarországon. Ez egy taktikai eszköz arra, hogy ha nem nyernék meg a választásokat – amelyre a felmérések alapján komoly esély van – azonnal megkérdőjelezhessék az új kormány legitimitását.

Kövér László szerint a mostani ciklus végére a gazdasági mutatószámok, eredmények kezdenek úgy alakulni, hogy hitet és reményt adhassanak mindenkinek: megérte az elmúlt négy év küszködése, kínlódása, harca. A házelnök nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb ciklusra számít mind a törvényhozás mutatóit, mind a közéletet tekintve.

Az Országgyűlés elnöke reményét fejezte ki, hogy minden fontos kérdésre született válasz, és elvarratlan szálak nem maradtak. Arra kérte a kormány képviselőit, fésüljék át a sarkalatos törvényeket, hogy az esetlegesen felmerülő kérdéseket le tudják zárni, amíg megvan a kétharmad. Amit elterveztek 2010-ben, azt a vártnál sokkal nehezebb körülmények között, de sikerrel be is fejezték – tette hozzá.

Kövér László szerint a korábbi baloldali kormányok mindent megettek azért, hogy restaurálják a kommunizmus társadalmi struktúráját, illetve konzerválják azon elemeit, amelyek az ő hegemóniájukat alapozták meg a gazdaságban, a kultúrában, a médiában, az oktatásban és az igazságszolgáltatásban egyaránt. A társadalmi viszonyok megváltozatására, az emberek gondolkodásmódjának megváltoztatásához negyven év kell. Ez akkor ér véget, ha biológiailag is kicserélődik a népesség, vagyis már csak azok élnek, akik a szabadságba születtek – vélekedett a házelnök.

Kövér László közös kudarcnak nevezte az elszámoltatás ügyét. Ehhez szerinte hozzájárultak azok, akik a baloldali pártokra szavaztak – vagyis azt támogatták, hogy a közélet megtisztulása “zökkenőkkel történjen” -, de azok is, akik a hatalom birtokában sem alakították át az igazságszolgáltatást oly módon, hogy az megfeleljen egy demokratikus jogállam mércéjének. Összességében a magyar politikai eliten, a törvényhozáson, az alkotmánybírákon, a brüsszeli eurokratákon és az igazságszolgáltatás azon szereplőin bukott meg az elszámoltatás, akik nem csak politikától, hanem még a jogtól és az igazságtól is függetlenek érzik magukat – tette hozzá a házelnök.

A kettős állampolgárságról szólva elmondta, hogy a korábbi “nemzetietlen baloldalon” állók közül is sokan elfogadják ezt a döntést, sokan az MSZP-ből és Bajnai Gordon pártjából is kacérkodnak ezekkel a gondolatokkal. Kövér László nem tartja bajnak, ha valaki csak számításból módosít a politikai irányvonalán. “Most van arra remény, hogy ez a kérdés, ami eddig megosztott minket, ezentúl talán összefoghat” – fogalmazott. Mint elmondta nem kedveli Bajnai Gordont és csapatát, “borzalmas lenne”, ha programjuk akárcsak részeiben is megvalósulna, “de ha ezt az irányváltást komolyan gondolják, ez mindannyiunk üdvére válik”.

Kövér László az interjúban beszélt Gyurcsány Ferenc volt kormányfőről, a DK elnökéről is. “Az, hogy van egy Gyurcsány Ferenc nevű képződmény a politikában, amiről csak azért kell beszélni, mert akkora botrány mind a mai napig, hogy itt van velünk. Egy gennyedző seb a demokrácia testén az ő jelenléte” – fogalmazott. “Ne felejtsük el sosem azt a szégyent, barbárságot, amelyet elkövetett velünk 2004 decemberében (…) Már az is egy kín, hogy róla beszélni kell” – tette hozzá.

Kövér László arról is szólt, hogy a kormány melletti tömeges kiállást nagyon felemelő és pozitív meglepetésnek tartja. A házelnök reményét fejezte ki, hogy március közepére elkészül a Kossuth tér a zöldterületekkel, a látogatóközponttal és a mélygarázzsal együtt.

MTI / Origo

forrás:atv.hu

Lipides: Gyurcsány une plaie purulente sur le corps de la démocratie

Le choix de la chirurgie de recevoir une chance de huit années de construction , cependant, « ce sont les chances ” de gagner les deux tiers de l’opposition , a déclaré Laszlo Kover , Echo TV . L’orateur a parlé de Ferenc Gyurcsány , mais seulement parce que ” scandale qui est toujours là avec nous . ” Fat changement selon les conditions sociales de la façon de penser d’être âgé de quarante ans de la population. Il finira quand il ya ceux qui vivent qui sont nés dans la liberté .

Les grands enjeux de cette élection , c’est que – comme avant – le côté gauche des ruines de quatre années de vidange et la construction commence après être sorti d’une restauration récente ou enfin se rendre à l’électorat huit années de construction hasard – a déclaré Laszlo Kover , le Parlement , le Fidesz président de la Bilan hebdomadaire par Echo chaîne de télévision d’une interview .

Président de la Chambre que «c’est la chance dans « le fait que l’opposition va gagner les élections par les deux tiers , donc tout doit être conforme aux valeurs secondaires du gouvernement de la religion doit avoir au moins un mandat d’acquérir plus . Tout ce qu’ils peuvent pour se remettre au travail .

Il a dit qu’il n’était pas la première gauchistes hongrois alarmistes en Europe qui ne seront pas des élections justes en Hongrie . C’est une tactique que si vous ne gagnez pas l’élection – qui est basé sur des enquêtes d’une réelle opportunité – immédiatement contesté par la légitimité du nouveau gouvernement .

Laszlo Kover par la fin du cycle actuel d’indicateurs économiques , les résultats commencent à évoluer afin que tout le monde donnent leur foi et d’espérance : Luttant pour comprendre les quatre dernières années , le tourment , la lutte . Le calme du haut-parleur , plus équilibrée en termes de nombre de cycles sont des indicateurs de la législature et la vie publique .

Le Président du Parlement a exprimé l’espoir que toutes les questions importantes été répondu et bouts restent . Il a demandé aux représentants du gouvernement de solliciter les lois cardinales , les problèmes qui peuvent survenir peuvent être rempli que vous avez les deux tiers . Avait prévu en 2010 , il est beaucoup plus difficile que les conditions prévues , mais peut aussi être complété avec succès – il ajouté.

Laszlo Kover , selon les anciens gouvernements de gauche ont tout ce qu’ils peuvent manger à la restauration de la structure sociale du communisme et de préserver les éléments qui sont basés sur son hégémonie dans l’économie , la culture , les médias , l’éducation et la justice même. Les conditions sociales pour changer , les gens sont en train de changer la façon de penser doit être quarante ans. Il se termine lorsque la population est modifiée biologiquement , que seuls ceux vivant qui sont nés dans la liberté – l’orateur a estimé .

Laszlo Kover cause commune de défaillance appelée responsabilité . Pour ce faire, il pense contribué à ceux qui ont voté pour les partis de gauche – qu’il a soutenu l’idée de la vie publique nettoyée ” zökkenőkkel arriver ” – mais ceux qui ont développé pas en possession du pouvoir sur l’ administration de la justice dans une manière de répondre à une étalons démocratiques de l’Etat . Dans l’ensemble, l’élite politique hongroise , l’Assemblée législative , la Cour constitutionnelle , la justice et eurokratákon à Bruxelles contre les opérateurs n’a pas de responsabilité , qui non seulement politique, mais aussi le droit et la vérité est indépendante de plaisir – ajouté le haut-parleur .

La double citoyenneté franchement dit que trop d’ anciens postes ” gauche – nationaux ” accepter cette décision , la plupart des MSZP et Bajnai partie est assez bien flirter avec ces idées . Laszlo Kover ne ennuis si quelqu’un vient de modifier le calcul de l’orientation de la politique . ” Maintenant, nous devons espérer que cette question , qui nous a divisé , maintenant va probablement être six ,” – dit . Il a dit que vous n’aimez pas Gordon Bajnai et son équipe , ” Ce serait terrible ” si des programmes comme les pièces ont été faites “, mais si vous êtes sérieux au sujet de ce changement de direction , il sera le salut de tous. ”

Laszlo Kover parlé dans l’interview a été le gouvernement Ferenc Gyurcsány est tombé du Président de la SE ainsi . ” Le fait qu’il y ait une formation appelée Ferenc Gyurcsany en politique, que ce que je dois en parler autant de controverses à ce jour , il est ici avec nous une plaie purulente sur le corps de la démocratie en sa présence . ” – Pour le mettre . ” N’oubliez jamais la honte , de la barbarie , qui s’est engagé à nous en Décembre 2004 ( … ) Il est aussi une douleur d’avoir à en parler ” – at-il ajouté .

Laszlo Kover dit aussi que la masse commencer le prochain gouvernement estime qu’il est très inspirant et très bonne surprise . L’orateur a exprimé l’espoir d’être terminé à la mi- Mars à la place Kossuth en espaces verts , un centre d’accueil et d’un garage souterrain ensemble.

MTI / Origo

Source : atv.hu

Leave a Reply 215 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: