< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbánék milliárdokat címkéztek át a napokban

| Mobile | RSS

Orbánék milliárdokat címkéztek át a napokban

2013. december 31. | hozzászólás | Közélet

Az év utolsó napjaiban “milliárdos osztogatásba” kezdett a kormány a 2013-as költségvetés terhére – írja a Népszabadság a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányrendeletekre hivatkozva. A lap keddi cikke szerint a forrás egy részét átcsoportosításokkal szedte össze a kabinet.

“A gazdasági társaságok által ellátott kulturális feladatok” és “kulturális fejlesztések támogatásához” csaknem 7,2 milliárd forintot biztosít a kormány – írta a lap.

Ezt a pénzt több helyről szedik össze, ám jellemzően a devizahitelesek megsegítésére létrehozott Nemzeti Eszközkezelő forrásait vágják meg, ingatlanvásárlásra, beruházásra, valamint a működésére fordítható keretéből csaknem hatmilliárd forintot vesznek el. Az újracímkézett összeg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál (NFM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi) landol, igaz, az utóbbi tárca ebből csak százmillió forinttal gyarapodik.

Ugyancsak a kulturális értékek megőrzésére hivatkozva a kabinet lecsípett másfél milliárd forintot a helyi önkormányzatok támogatási keretéből, az összeget a tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó 27 településnek adják fejlesztéseik elősegítéséhez.

A közszférában foglalkoztatottak bérkompenzációjára átcsoportosítás révén 4,68 milliárd forintot szánnak a dokumentumok szerint. Ebből az egyik legtekintélyesebb részt a köznevelési feladatokat ellátó intézmények kapják: esetükben személyi juttatásokra 1,4 milliárd forint jut.

Az elektronikus útdíj kiépítésére szánt összegből is átcsoportosítanak 1,148 milliárd forintot “infokommunikációs szolgáltatások javára”. Hogy ez pontosan mit takar, nem derül ki a közlönyből – írja az újság.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 1521 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: