< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Mínusz 46 fok, 53 centi hó: brutális hóvihar csapott le Amerikára

| Mobile | RSS

Mínusz 46 fok, 53 centi hó: brutális hóvihar csapott le Amerikára

2014. január 3. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Brutális hóvihar érte el az Egyesült Államok északkeleti államait. Van, ahol 53 centi hó hullott, Kanada egyik legnagyobb városában mínusz 26 fokot mértek.

Óriási hóvihar érte el az Egyesült Államok északkeleti részét. Massachusetts államban van olyan város, ahol 53 centiméternyi friss hó esett. Az érintett államokban repülőjáratok ezreit kellett törölni- írja a BBC.

New York és New Jersey államok kormányzói szükségállapotot rendeltek el és arra szólították fel az embereket, hogy maradjanak otthon.

A kanadai Montreálban a hőmérséklet mínusz 26 fokra esett, nem számítva a szél erősségét. Csütörtökön Quebec központjában mínusz 46 fokot is mértek a meteorológusok.
Brutális hóvihar érte el az Egyesült Államok északkeleti államait Galéria: brutális hóvihar Amerikában További képek

A viharrendszer a Mississippi alsó folyásától az atlanti partvidékig terjed és körülbelül 100 millió ember életét nehezítheti meg. Az AAA autós egyesület szerint a téli ünnepek idején összesen 94 millióan keltek útra az Egyesült Államokban, akik közül sokan a mostani hétvégén térnek haza.

A bostoni iskolákban péntekre tanítási szünetet rendeltek el, és feltehetően New Yorkban is sok tanuló otthon marad majd.

Az év első téli vihara lesz feltehetően az első próbatétel New York szerdán felesküdött új polgármesterének, a hóakadályok eltávolításának hatékonysága rendszerint politikai kérdéssé válik ugyanis a legnépesebb amerikai városban. New Yorkban már szerda este figyelmeztetést adtak ki a várható ítéletidő miatt.

atv.hu / BBC

forrás:atv.hu

Leave a Reply 329 megnézve, 1 alkalommal mai nap |