< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: A fény felé vezető út Ferenc pápa: „szent ravaszság”-gal ma is elkerülhetjük a sötétség veszélyeit/////Sur le chemin de la trajectoire de la lumière Francis Pape : ” gentillesse Saint ‘ gal encore éviter les dangers des ténèbres

| Mobile | RSS

A fény felé vezető út Ferenc pápa: „szent ravaszság”-gal ma is elkerülhetjük a sötétség veszélyeit/////Sur le chemin de la trajectoire de la lumière Francis Pape : ” gentillesse Saint ‘ gal encore éviter les dangers des ténèbres

A fény felé vezető út
Ferenc pápa: „szent ravaszság”-gal ma is elkerülhetjük a sötétség veszélyeit

Az egykori és mai világot is uraló hatalom és korrupció sötétségéről és a három napkeleti bölcset Jézus felé vezető fényről beszélt Ferenc pápa Vízkereszt ünnepén a Szent Péter bazilikában bemutatott hétfői szentmisén.
A betlehemi jászol felé egy csillag fényét követő három király útját említette beszédében az egyházfő, írja az MTI.

Ezt a fényt egyedül Heródes palotájában nem látták – hangoztatta a pápa. Hozzátette: a sötétség, irigység és ármány uralta palotájában Heródes fél, annyira, hogy gyermekeket is gyilkol ezért. „A király Heródes és tanácsadói érzik, hogy hatalmuk állványai megreccsennek, attól tartanak, hogy az addigi játékszabályok felborulnak, lelepleződik a látszat. A hatalomra, sikerre, birtoklásra, korrupcióra épített egész világ válságba jut egy gyermek által” – fogalmazott Ferenc pápa.

Megjegyezte, a napkeleti bölcsek Jeruzsálemben egy pillanatra elveszítették a csillag fényét, mégis elkerülték Heródes palotáját: a „szent ravaszság” vezette őket, az a lelki talpraesettség, mellyel a keresztények a mai világban is felismerhetik és elkerülhetik a sötétség veszélyeit, hogy hitüket megőrizzék. Ferenc pápa arra figyelmeztetett, néha a sötétség fénynek álcázza magát.

„Ne elégedjünk meg középszerű élettel (…) vessük tekintetünket a csillagra és kövessük szívünk nagy vágyait (…) azt, ami jó, igaz, szép!” – mondta az egyházfő.

A szertartáson kínaiul és szuahéli nyelven imádkoztak azokért, akiket hitükért üldöznek.

A misét követően Ferenc pápa délben Úrangyala-imádságot (Angelus) mond a Szent Péter téren.

Hétfő délután az egyházfő egy plébániára látogat Róma külvárosában.

forrás:168óra.hu

Sur le chemin de la trajectoire de la lumière
Francis Pape : ” gentillesse Saint ‘ gal encore éviter les dangers des ténèbres

Le monde ancien et actuel est dominé pouvoir et la corruption de l’obscurité et les trois sages principaux éclat Jésus a parlé au pape Francis fête de l’Epiphanie lundi messe dans la basilique Saint-Pierre présentée .
Le voyage à Bethléem mangeoire trois rois suivant une étoile brillent mentionné dans son discours, le chef de l’Église , écrit MTI .

Ce palais de Hérode seul la lumière n’a pas vu – le Pape a souligné . Il a ajouté que le palais de l’obscurité , de l’envie et de l’intrigue Hérode partie dominée , de sorte que les enfants peuvent tuer pour ça . « Hérode conseillers et la sensation que craquait racks de puissance du roi , ils craignent que les règles précédentes de la dégringolade de jeu , exposés le simulacre . La puissance , le succès , après avoir construit une crise mondiale vient à la corruption par un enfant ” – le Pape a dit Francis .

Il a noté les mages à Jérusalem pour un moment perdu les étoiles brillent , ils éviter le palais d’Hérode , la ” gentillesse sainte» les a amenés à la talpraesettség spirituelle , que les chrétiens reconnaissent et éviter les dangers sombres de leur foi préserver le monde dans lequel nous vivons . Francis pape a mis en garde , se déguise parfois en lumière l’obscurité .

” Ne pas se contenter de vie médiocre ( … ) Laissez-nous contemplons les étoiles et suivons les désirs de notre cœur sont grandes ( … ) ce qui est bon , vrai et beau ” – a déclaré le chef de l’Église .

La cérémonie , priez chinois et swahili pour ceux qui sont persécutés pour leur foi .

Après la messe , le pape Francis prière de l’Angelus à midi ( Angelus ) dit de la place Saint-Pierre .

Lundi après-midi , le chef de l’Église est une visite de la paroisse à la périphérie de Rome .

Source : 168óra.hu

Leave a Reply 271 megnézve, 1 alkalommal mai nap |