< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Enyhítenének a trafiktörvény tejüveg-rendelkezésén

| Mobile | RSS

Enyhítenének a trafiktörvény tejüveg-rendelkezésén

2014. január 7. | hozzászólás | Közélet

Egy megtámadott trafikos akár órákig fekhet boltja padlóján anélkül, hogy észrevennék. A sorozatos rablások miatt változtatnak a trafiktörvénynek a boltok arculatát meghatározó részén.

A sorozatos rablások miatt enyhíthetnek a trafiktörvényen – hangzott el az RTL Klub hétfő esti Híradójában. A belülről is, kívülről is átláthatatlan tejüveg kirakatok mögött kevesebbet kockáztat a rabló; hétfőn is fényes nappal, késsel raboltak ki egy XIII. kerületi trafikot. A Híradó riportjában megszólaltattak egy ügyvédet, aki hat trafik ügyeit viszi – ezek közül hármat már kiraboltak. Rendőrségi statisztikák szerint a júliusi nyitás óta 51 dohányboltot raboltak ki.

Fotó: police.hu

Egy trafikos meglátása szerint változtatni kellene a törvényen, mert ha esetleg valaki ellenáll a rablónak és megsérül, “akár órákig fekhet” a földön anélkül, hogy bárki észrevenné.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szóvivője azt mondta, hamarosan enyhítenek a trafiktörvényen. A cég folyamatosan egyeztet a trafikosokkal, a jogalkotóval és a koncessziók kiírójával is – mondta Légrádi Petra. Úgy fogalmazott: egy pozitív változásról tesznek hamarosan bejelentést, ami a dohányboltok külső arculatát érinti majd. A módosításának részleteiről később tájékoztatnak.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 231 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: