< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Ferrari: Idén igen könnyen el lehet szúrni

| Mobile | RSS

Ferrari: Idén igen könnyen el lehet szúrni

2014. január 7. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Ferrari: Idén igen könnyen el lehet szúrni

|

Talán minden eddiginél egyszerűbben el lehet rontani egy egész szezont már a legelején, állítja Pat Fry, a Ferrari egyik vezető mérnöke. A szakember a szabályváltozások tömkelegétől, különösen a hűtés megoldásától tart.

“Olyan év jön, amiben az autó fejlesztése lesz az elsődleges, nem lehet időt fecsérelni a hűtésproblémák javítgatására. Minden évben, ha a hűtést elszúrod, rengeteg energia megy el a pofozgatására, és még a kasztnihoz is hozzá kell nyúlni. A hűtés mindig kihívás, pláne idén, amikor ráadásul annyi mindent kell belesűríteni egy kis csomagba, szép kihívás” – idézte az Autosport Fryt.
Fernando Alonso és Pat Fry

Pontosan arra gondol, hogy az új turbómotor mellett hűteni kell a KERS-t és az új energia-visszanyerő rendszert, ami a kipufogógázok hőenergiáját hasznosítja. Amíg csak simán a motort kellett hűteni, akkor is elrontották néha a legnagyobb csapatok is: “Előfordult már itt a Ferrarinál és az előző istállómnál, a McLarennél is, hogy az első két hónapban ezzel szenvedtünk”.

Fry biztos benne, hogy az autók különbözőek lesznek, és többen küzdenek majd problémákkal. “A 2014-es szabályváltozások drámaiak, a szokásosnál is nagyobb az esélye, hogy elszúrsz valamit. Remélem, mi elkaptuk a fonalat, ám biztos vagyok benne, sokan a fejüket vakarják majd január vége felé. Drámai különbségek lesznek az autók között.”

Az első gépek január végén várhatóak, az első teszt 28-án kezdődik.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |