< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Egy farok, két farok, sőt több

| Mobile | RSS

Egy farok, két farok, sőt több

2014. január 8. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Magyar bíróság. A hét vicce. Az általános erkölcsi felfogással ellentétes képzettársítás.

Harmadszorra sem jegyezte be a magyar bíróság a Kétfarkú Kutya Pártot, így semmi esély nem maradt arra, hogy a sok viccpárt közé bekerüljön egy komoly is a választáson. Ami sajnálatos, mert ezzel a döntéssel elvették a szavazás formájában történő bojkottálás élményét a létező kínálatot személyes sértésként felfogó, ugyanakkor kötelességtudó állampolgároktól.

Az indoklás lebilincselő.

„A kérelmező bejegyzése esetén a »kétfarkú kutya párt« név hétköznapi használata az általános erkölcsi felfogással ellentétes, méltatlan képzettársításra adhat alapot, ezáltal a névalkotás társadalmi követelményeinek nem felel meg”.

Mámorító lehet az általános erkölcsi felfogás mibenlétéről ex cathedra kinyilatkoztatásokat tenni pusztán megérzés alapján. Az más kérdés, hogy a pártok önmeghatározásához, beleértve a névválasztást, az általános erkölcsi felfogásnak semmi köze sincsen, sőt: a pártok per definitionem csupán részlegesen támogatott politikai világnézetet, azaz morális felfogást képviselnek, rajtuk az általános (valójában többséginek vélt) felfogást számon kérni olyan, mint az absztrakt művészetet betiltani a közízlésre hivatkozva. Voltak ilyen idióták is persze.

Nem reprezentatív összevetés, de a Fidesznek momentán 97 ezer, a Kétfarkúaknak 89 ezer követője van a Facebookon, utóbbiaknak vagy az erkölcsi felfogása vagy a képzettársítási képessége nem működik megfelelően a szellemes bírósági ítélet szerint. Na mindegy, ha a szólásszabadságnál fontosabb mérlegelési szempont a nyelvi intuíció, akkor kérem a bíróság állásfoglalását az alábbiakkal kapcsolatban:

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség: Az elnevezés arra a képzettársításra ad alapot, hogy ebben a pártban fiatal demokraták tevékenykednek, amely nyilvánvalóan méltatlan, legyen elég Kövér Lászlóra utalni, aki az idők folyamán nyomasztó házmester bácsivá változott, vagy Orbán Viktorra, a magyar politikai élet matuzsálemére, akit még a hívei sem a demokratikus érzékenysége miatt kedvelnek, éppen ellenkezőleg. A névalkotás követelményének természetesen nem felel meg az sem, hogy olyan párt nevezze magát polgárinak, amelynek Ákos úr a kedvenc zeneszerzője, ezért kérem a párt bejegyzését visszavonni.

Magyar Szocialista Párt: Az általános felfogás szerint a szocialista kifejezés azt jelenti, hogy a név viselője szemben áll a kapitalizmussal, dönti a tőkét, nem siránkozik. Az MSZP – a kormányzó komcsikkal ellentétben – nem akar államosítani, nem kérdőjelezi meg a magántulajdonhoz való jogot, ami egyáltalán nem baj, viszont emiatt állandóan siránkozik. A név megváltoztatásáig kérem a párt működését felfüggeszteni.

Együtt2014: A névalkotás társadalmi követelményeiből az következik, hogy csak olyan párt használhassa az „együtt” kifejezést, amely mögött tömegek egyesülnek, de minimum öt ember. Nem kell őket törölni, megtették maguk.

Jobbik: A párt az általános erkölcsi felfogásommal ellentétes, kérem törölni.

Továbbá:

Magyar Bíróság: Az elnevezés arra a méltatlan képzettársításra ad alapot, hogy nevezett intézményben ismerik az alkotmányos elveket. Kérem törölni.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 269 megnézve, 1 alkalommal mai nap |