< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Az idősek kínvallatása mára bűnözői szakággá alakult

| Mobile | RSS

Az idősek kínvallatása mára bűnözői szakággá alakult

Az egyik megölt idős ember halála miatt senkit sem büntettek meg, a banda két tagja ellen pedig még vádat sem emeltek – mégis az ároktői gyilkosok pere volt az utóbbi évek legnagyobb hatású bűnügye. Egy per, amely átírta a törvénykönyveket. Elemzésünk a Heti Válasz csütörtöki, évkezdő lapszámában.

Az ítélethirdetés Fotó: MTI

Bűnös – életfogytiglan. Bűnös – életfogytiglan. Bűnös – harminc év. Húsz év. Tíz év. Nyolc év. A hozzátartozókat váratlanul éri az ítélet.

A Borsod megyei Ároktőről induló, többszörösen büntetett előéletű férfiak nem az egyedüliek, akiknek a célpontjai kivétel nélkül idős emberek voltak, akikből erőszakkal szedték ki, hol tartják értékeiket. Egy másik társaság a fővárosban vasalóval sütögette idős emberek arcát, Ercsiben egy négytagú banda pedig elektromos sokkolót használt ugyanerre. Az idősek kínvallatása bűnözői szakággá alakult, ennek vethetett véget hétfőn a három életfogytiglani (két tényleges és egy 30 éves) ítélet.

A csütörtöki Heti Válaszban beszámolunk arról is, hogyan keveredett az ügy több nyomozója is korrupciós ügyekbe. Miért nem került még olyan tettes sem a vádlottak padjára, akinek a DNS mintáját – két most elítélt férfijével együtt – az egyik áldozat megkötözésére használt zsinegen is megtalálták.

Arról, hogyan tűnt el a banda egyik halálos áldozata a vádirat és az ítélet között, s miért azok kaptak tényleges életfogytiglani büntetést, akiknek a lelkén nem szárad emberélet, a Heti Válasz január 9-i számában olvashatnak, amely digitálisan is megvásárolható a Digitalstandon.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 188 megnézve, 1 alkalommal mai nap |