< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: A groteszk nagymestere továbbra is Szegeden

| Mobile | RSS

A groteszk nagymestere továbbra is Szegeden

2014. január 10. | hozzászólás | Kultúra

A groteszk nagymestere továbbra is Szegeden – Örkény-hosszabbítás január végéig

Tisztelt Sajtópartnerünk!
Több mint tízezren látták a Fekete ház Örkény 100+1 című kiállítását 2013-ban. A zárást eredetileg decemberre tervezték, de a siker miatt a tárlat tovább marad Szegeden: egészen január 26-ig látogatható.

A Fekete ház emeletének kiállítása a groteszk hazai nagymesterét, az egyperces műfaj megteremtőjét, Örkény Istvánt mutatja be szokatlan formában. Izgalmas installációs eszközökkel és egy „Tótékba oltott egyperces”-labirintussal várják az érdeklődőket Szegeden: a kartondobozokból épült folyosó falai felfedezésre váró egyperceseket rejtenek. A kalandozásban elfáradt látogatókat a tárlat végén egy Isten hozta, őrnagy úr-filmrészletet játszó kerti wc és egy vendégkönyvként funkcionáló írógép is várja.

A kiállítást eddig 12 ezren látták, ezért a szegedi múzeum úgy döntött, meghosszabbítja a tárlatot egészen január 26-ig. A zárásáig még két alkalommal vehetnek részt ingyenes tárlatvezetésen az érdeklődők: január 18-án és 25-én, szombaton 11 órakor várják a látogatókat a Somogyi utcában.

A Móra Ferenc Múzeum és szegedi kiállítóhelyei -így a Fekete ház is- január 13-án nyitják meg újra kapuikat a téli szünetet követően.

Medgyesi Konstantin
sajtóreferens
Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: