< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbán titkos alkura készül Putyinnal////Orban hizo un trato secreto con Putin

| Mobile | RSS

Orbán titkos alkura készül Putyinnal////Orban hizo un trato secreto con Putin

Orbán titkos alkura készül Putyinnal

Orbán titkos alkura készül Putyinnal
Két kicsi kecske, avagy: az oroszok már Pakson vannak.

Budapest, Moszkva – Az Együtt-PM úgy látja, hogy a kormányfő az ország pénzügyi egyensúlyát és a következő generációk biztonságát kockáztatja a parlamenti felhatalmazás nélküli döntéssel, amelyet a következő kormánynak mindenképpen felül kell bírálnia. Az LMP szerint Orbán csak azt követően utazhatna Moszkvába a paksi erőmű bővítéséről tárgyalni, hogy Magyarországon lezajlott a szakmai és társadalmi vita.

Orbán Viktor sem bízik a Fidesz győzelmében: ha biztos lenne benne, hogy a 2014 áprilisa után is a mostanihoz hasonló pozícióban lesz, nem kellene a saját ígéreteit és a racionalitást is figyelmen kívül hagyva, sürgősen és titokban megállapodnia Putyinnal a paksi bővítésről.

Miután a sajtóba is kiszivárogtak Orbán tervezett moszkvai útjának és a készülő atomerőmű-bővítési megállapodásnak a részletei, a suba alatt aláírni tervezett megegyezésről szintén információkkal rendelkező Jávor Benedek, a PM parlamenti képviselője írásbeli kérdést intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Ebben egyebek között azt kérdezi: miért állította eddig ő és a kormány folyamatosan azt, hogy nemzetközi tender során választják ki a beruházót. Miért nem szerezte meg – az egyértelmű ombudsmani állásfoglalás szerint is hiányzó – parlamenti felhatalmazást az aláíráshoz, miért hagyta ki a minimálisan 3-4000 milliárd forintos döntésből a teljes nukleáris és energetikai szakmát, illetve a magyar közvéleményt, és mi garantálja, hogy egy titkos Orbán-Putyin alkuban Magyarország érdekeit szolgáló egyezség születik.

Az LMP úgy látja, hogy Orbán Viktornak nem lenne szabad Moszkvába sietnie – Orbán Viktornak csak azok után lenne szabad Moszkvába utaznia, hogy a paksi bővítésről tárgyaljon, ha Magyarországon már lezajlott az atomenergiáról szóló társadalmi és szakmai vita.

Ennek azonban semmi nyoma, a kormány az emberek háta mögött dönt a következő száz évről.
Az LMP szerint Orbán Viktornak csak azok után lenne szabad Moszkvába indulnia, miután a paksi bővítésről széleskörű, a nyilvánosságot alaposan tájékoztató vita lezajlott. Ezzel szemben sem szakmai, sem politikai, sem gazdasági érvek nem segítettek a magyar embereknek eldönteni, hogy valóban támogatják-e a paksi bővítést.

Az LMP szerint kínos, hogy éppen ez az az ügy, amelyben a többi politikai erő konszenzusra jutott egymással, hiszen az Orbán-kormány azok után haladhat tovább a paksi bővítés felé vezető úton, hogy az előző ciklusban a Fidesz a szocialistákkal közösen hozta meg azokat a döntéseket, amelyekre hivatkozva most a beruházás megindítása történik.

Az LMP szerint nyugtalanító, hogy Magyarország függetlenségét az Orbán-kormány ismét semmibe veszi azzal, hogy Oroszországra bízza hazánk energiaellátását.

forrás:amerikai népszava online.hu

Orban hizo un trato secreto con Putin

Orban hizo un trato secreto con Putin
Dos pequeños cabra, o bien: los rusos están en Paks .

Budapest , Moscú – El Co -PM se siente que el Gobierno de la estabilidad del país y la seguridad financiera de las futuras generaciones en riesgo la decisión sin la autorización parlamentaria , que debe ser considerado , además es sin duda el próximo gobierno. LMP según Orbán sólo después de viajar a Moscú para discutir la expansión de la planta de energía Paks que ha tenido lugar en Hungría , el debate profesional y social.

Fidesz victoria de Viktor Orban ni pongan la esperanza : si fuera cierto que va a ser similar a la posición actual después de abril de 2014, usted no debe dueño de promesas y la racionalidad están ignorando la urgencia y en secreto de acuerdo con la ampliación Putin Paks .

Orban también filtró a la prensa después de que el viaje previsto a Moscú y fabricar detalles expansión de la energía nuclear del acuerdo, firmado durante el sigilo es también la información de cualquier acuerdo previsto Benedek Javor , miembro del Parlamento por el Ministerio de preguntas por escrito al primer ministro Viktor Orban . Al pedir , entre otras cosas, por qué se ha cobrado él y su gobierno continuará a ser elegido por el inversor en la licitación internacional . ¿Por qué no lo consigue – de acuerdo con la resolución del Defensor del Pueblo con claridad que faltan – El Parlamento autorizó la firma , ¿por qué el menor EE.UU. $ 3-4 billion de decisiones de toda la energía y la ocupación nuclear, y la opinión pública húngara , y te garantizamos que un Orban secreto acuerdo de negociación Putin por los intereses de Hungría alcanzó .

LMP cree que Viktor Orbán no debe apresurarse a Moscú – Viktor Orban es sólo después de que eran libres de viajar a Moscú para negociar la ampliación en Paks , Hungría ya ha tenido lugar cuando el debate social y profesional sobre la energía nuclear.

Sin embargo , no hay rastro de ello, el Gobierno ha decidido el siguiente año a cientos de personas detrás de él.
LMP Según Viktor Orbán tendría libertad sólo después de que empiecen a Moscú, después de una extensa ampliación de los Paks , el público esté completamente discusión informativa tuvo lugar . Por el contrario , los argumentos ni profesionales ni políticos , ni económicos no ayudaron al pueblo húngaro para decidir si apoyar realmente la expansión Paks .

LMP acuerdo vergonzoso que este es exactamente el caso en el que las otras fuerzas políticas llegaron a otro consenso , ya que el Gobierno de Orbán puede proseguir en el camino hacia la senda de expansión Paks después de que en el ciclo anterior , los socialistas Fidesz conjuntamente por ellos en decisiones , que están ahora en referencia a la iniciación de la inversión realizada .

Disturbing LMP según la independencia del gobierno de Hungría Orbán nuevamente ignora el hecho de que Rusia abandona el abastecimiento energético de nuestro país.

Fuente: pueblo norteamericano vota online.hu

Leave a Reply 392 megnézve, 1 alkalommal mai nap |