< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Először nyertek magyarok a Budapesti Cirkuszfesztivál történetében

| Mobile | RSS

Először nyertek magyarok a Budapesti Cirkuszfesztivál történetében

2014. január 14. | hozzászólás | Kultúra

Látványos percek
Először nyertek magyarok a Budapesti Cirkuszfesztivál történetében

Először díjaztak magyar csapatot a Budapesti Cirkuszfesztivál történetében: a Richter artistacsoport arany, Simet László és csapata ezüst díjat vett át hétfőn este a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált lezáró gálaesten.

„A jó cirkuszban a társulat tagjai biztosan fogják egymás kezét, a barátság, a hagyomány és a csapatmunka jellemzi őket. Ez az életben jól együtt dolgozó csoportokra legalább annyira igaz, mint a porondon fellépőkre”- mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a gálát megnyitó beszédében.
Ezt követően a közönség ízelítőt kapott a fesztivál legkiemelkedőbb produkcióiból.

A műsor végén átadták az arany díjat a magyar artistacsoportnak, valamint a Casselly család tagjainak elefánt akrobata számukért és a kínai Quingdao csoportnak, rúdakrobata produkciójáért.

Ezüst Pierrot-díjat vehetett át Simet László és csoportja, a romániai Trio Stoian rúdakrobata csapat és a brazil Super Silva plafonakrobata számáért.

Bronz díjat nyert az orosz Stynka csoport, a portugál komikus Cesar Dias, az ukrán Duo Maybe gurtni száma, valamint a spanyol levegő akrobatika számot előadó Ambra és Ives Nicols.

Számos különdíjat is kiosztottak, Simet László a Maciva Cirkuszművész Életmű Különdíját vehette át.
Díjat adott át Balog Zoltán mellett L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Halász János kultúráért felelős államtitkár, Kriza Zsigmond, a Maciva igazgatója és Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója is.

A január 9. és 13. között rendezett nemzetközi fesztiválon csaknem 20 országból több mint 30 produkció volt látható.
forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 208 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: