< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Műkorcsolya Eb Olasz diadal jégtáncban

| Mobile | RSS

Műkorcsolya Eb Olasz diadal jégtáncban

2014. január 17. | 1 Hozzászólás | Sport

Műkorcsolya Eb
Olasz diadal jégtáncban

A szerdai rövidprogram után is élen álló Anna Cappellini, Luca Lanotte duó nyerte a jégtáncosok versenyét a SYMA Csarnokban zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A tavaly bronzérmes olasz kettős elbűvölő produkcióval rukkolt elő kűrjében, amelynek végén a mintegy kétezer fős közönség nagy tapssal jutalmazta az előadást. A bírák 102,03 pontot adtak Cappelliniéknek, így egyértelművé vált, hogy igazán csak a rövidprogram után mögöttük második Jelena Iljinih, Nyikita Kacalapov duónak marad esélye arra, hogy megfossza őket a kontinensbajnoki címtől.

Az orosz páros rendkívül erős kűrrel lépett a jégre, s hogy nem sikerült megszerezniük az aranyérmet, az leginkább annak volt köszönhető, hogy Ilinyih az egyik elemnél nagyot rontott, s elesett. Capelliniék és Iljinihék mögött a rövidprogram után is harmadik brit Penny Coomes, Nicholas Buckland páros szerezte meg a bronzérmet. A Turóczi Dóra, Major Balázs kettős a szerdai rövidprogramban 21. lett, s mivel a kűrt csak az első húsz helyezett mutathatta be, a magyar duót már csak a vasárnapi gálán láthatja majd a hazai közönség. Az Eb pénteken a párosok rövidprogramjával és a női kűrrel folytatódik.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 273 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: