< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Les données ont été meilleurs que prévu, l’objectif de déficit a été atteint

| Mobile | RSS

Les données ont été meilleurs que prévu, l’objectif de déficit a été atteint

2014. január 22. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

A vártnál is jobb adatok érkeztek, teljesült a hiánycél

Az államháztartás központi alrendszerének tavalyi hiánya 929,2 milliárd forint, teljesül a hiánycél.

Az államháztartás központi alrendszerének 2013. évi hiánya 929,2 milliárd forint volt, az adat megegyezik az előzetesen közölttel. A központi költségvetés december végi pénzforgalmi adatai a kormány várakozásainál is kedvezőbben alakultak, így az előzetes pénzforgalmi bevételi és kiadási adatok alátámasztják, hogy teljesül a GDP 3 százaléka alatti, uniós módszertan szerinti hiánycél – közölte ismételten a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.
Ezt már lehetett sejteni

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter már január 3-án sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a várakozásoknál kedvezőbb, 929,2 milliárd forint lesz a büdzsé hiánya, mintegy 200 milliárd forinttal alacsonyabb a költségvetési törvényben szereplő deficitnél. Hozzátette, hogy ennek alapján a GDP-arányos hiány legfeljebb 2,7 százalék, kedvező esetben akár 2,3 százalék is lehet.

Az államháztartás központi alrendszerén belül a központi költségvetés 979,7 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok 50,5 milliárd forintos szufficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig nullszaldósan zárták a 2013. évet.
Jó év vár a magyar gazdaságra

Széles körű egyetértés van abban, hogy jó év vár a magyar gazdaságra. Ahogy jöttek a kedvező adatok, az elemzők úgy javították várakozásaikat. Már külföldön sem tartják érvénytelennek a magyar kormány gazdaságpolitikájának az eredményeit. Ragadós a példa, az Orbán-kabinet lépései egyre több uniós tagállamba szivárognak át. Nemrégiben például görög tisztviselők jártak hazánkban, hogy tanulmányozzák a magyar modellt.
forrás:mno.hu

Les données ont été meilleurs que prévu, l’objectif de déficit a été atteint

Le gouvernement central de manque de 929,2 milliards HUF de l’année dernière , l’objectif de déficit est atteint .

Le gouvernement central de 2013. déficit annuel de 929,2 milliards de HUF , les données sont identiques à la közölttel auparavant . Détails de paiement de l’administration centrale à la fin de Décembre , le gouvernement várakozásainál également évolué favorablement , si le pré- paiement de données sur le revenu et les dépenses confirment que l’objectif de déficit est atteint selon la méthodologie de l’UE en dessous de 3 pour cent du PIB – a dit à plusieurs reprises le ministère de l’Economie nationale (MEN ), le mercredi .
Vous peut-être déjà deviné

Mihaly Varga , ministre de l’Economie nationale a annoncé une conférence de presse le 3 Janvier que le mieux que prévu 929,2 milliards HUF pour le manque de budget , environ 200 milliards de HUF sur deficitnél dans la loi de finances . Il a ajouté que sur cette base , le déficit par rapport au PIB à 2,7 pour cent , en hausse de 2,3 points de pourcentage peut être bénéfique aussi bien .

Dans le sous-système central du déficit budgétaire du gouvernement central de 979,7 milliards de HUF , les fonds de l’Etat de 50,5 milliards HUF surplus, les caisses de sécurité sociale et de briser même fermé la 2013e ans .
Bon an d’attente pour l’économie hongroise

Il est largement admis que une bonne année d’attente pour l’économie hongroise . Comme nous arrivons à les données favorables , les analystes ont amélioré leurs attentes . Je n’ai pas jugée invalide les résultats de la politique économique étrangère du gouvernement hongrois . Exemple collante , les armoires étapes Orbán à fuir à travers un nombre croissant de pays de l’UE . Récemment, par exemple , les fonctionnaires grecs ont visité notre pays pour étudier le modèle hongrois .
Source : mno.hu

Leave a Reply 240 megnézve, 1 alkalommal mai nap |