< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Putyin és Obama egyeztetett a Genf2-ről////Poutine et Obama ont convenu de Genf2 de

| Mobile | RSS

Putyin és Obama egyeztetett a Genf2-ről////Poutine et Obama ont convenu de Genf2 de

Putyin és Obama egyeztetett a Genf2-ről

Telefonon beszélgetett a két politikus
A svájci Montreux-ben szerdán kezdődő, a szíriai rendezéssel foglalkozó nemzetközi konferencia napirendjét tekintette át kedd este az amerikai és az orosz elnök. A Kreml közleménye szerint az egyeztetést Barack Obama kezdeményezte, aki telefonon hívta fel orosz kollégáját, Vlagyimir Putyint.

Az amerikai és az orosz vezető a 2012 nyarán rendezett Genf-1 tanácskozás folytatását jelentő, úgynevezett Genf-2 konferencián megvitatandó kérdéseken kívül tárgyalt az iráni atomprobléma rendezéséről tavaly novemberben létrejött megállapodás megvalósításáról, valamint az orosz-amerikai kapcsolatok további fejlesztéséről, különös tekintettel a gazdasági és kereskedelmi együttműködésre.

A Kreml sajtószolgálata szerint az egyeztetés tárgyszerű és konstruktív légkörben zajlott.
Az ITAR-TASZSZ hírügynökség jelentésében emlékeztetett arra, hogy szerdától Montreux-ben a többi között 39 ország külügyminisztere, illetve magas rangú képviselője, az ENSZ főtitkára, a szíriai kormány, valamint az ellenzék küldöttsége, továbbá az Arab Liga vezetői tárgyalnak a csaknem három éve tartó szíriai polgárháború rendezéséről.
Január 24-től viszont már Genfben ENSZ-közvetítéssel a damaszkuszi kormány és az ellenzék képviselői folytatják a válságból való kiútkeresést.
forrás:magyar hírlap.hu

Poutine et Obama ont convenu de Genf2 de

Le téléphone à parler aux deux hommes politiques
Conférence internationale sur le règlement syrien mercredi à partir de Montreux suisse regarda l’ordre du jour de mardi soir, le président américain et russe . Le Kremlin a déclaré dans une déclaration à la consultation lancée par Barack Obama , qui a appelé sur le téléphone homologue russe , Vladimir Poutine .

Importance des États-Unis et le leader russe de l’été organisée 2012 Genève rencontres individuelles pour continuer la soi-disant Genève – deux conférences discuté en dehors des questions sur la mise en œuvre de l’accord de problème nucléaire iranien de la dernière convention Novembre , ainsi que le développement des relations russo-américaines , en particulier économiques débattues et la coopération commerciale .

Le service de presse du Kremlin , la coordination était pertinente et atmosphère constructive .
Le rapport de l’agence de nouvelles ITAR- Tass a indiqué ce mercredi à Montreux des 39 autres pays, les ministres des affaires étrangères et de haut rang représentant du Secrétaire général du gouvernement syrien de l’ONU et la délégation de l’opposition , ainsi que les dirigeants de la Ligue arabe sont en train de négocier un près de trois ans règlement de la guerre civile syrienne .
24 janvier partir , il a été à la médiation de Genève des Nations Unies sur les représentants du gouvernement de Damas et l’opposition continuent de chercher un moyen de sortir de la crise .
Source : hírlap.hu hongrois

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |