< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Váratlan vereség a végére

| Mobile | RSS

Váratlan vereség a végére

2014. január 23. | 1 Hozzászólás | Sport

Császárék csak az első félidőben uralták a meccset FOTÓ: MTI/KOVÁCS TAMÁS

Utolsó fordulójához érkezett a dániai kézilabda Eb középdöntője. Reméltük, a magyar válogatott csoport-harmadik lehet, ehhez azonban lehetőleg minél több góllal kellett volna legyőznie az osztrákokat s Izlandnak minél nagyobb különbséggel vereséget kellett volna szenvednie a házigazdától. De már az első feltétel sem teljesült (54-25).

Úgy hittük, az motiválja majd a csapatot, hogy története legjobb Eb-szereplésére nyílt lehetőség, ami a baljós előjelek (sérülések, betegségek) fényében szívmelengető volt. Amikor kifutott a csarnokba a magyar válogatott már az is ismert volt, hogy Macedónia kikapott Spanyolországtól, tehát a kitűzött cél, a legjobb nyolcba kerülés biztosítva volt. De reméltük, a Mocsai-csapat ennél többre vágyik. Az osztrákok viszont a becsületükért küzdöttek, hiszen szerda estéig a középdöntős csoport utolsó helyén álltak.

Az első perctől kezdve Miklerék vezettek ugyan, de a sógorok sokáig ott topogtak a nyomunkban, két-három gólnál jobban nem lehetett leszakítani őket. Sőt, az első félidő harmadánál egy pillanatig döntetlen volt az állás. Közben Császár két büntetőt is kihagyott, átlövésből pedig egyetlen gólt sem szereztünk, miközben az osztrákok magyar származású ásza, Szllágyi a hátán vitte a csapatát. Végül a félidő utolsó perceire sikerült négy gólra leszakítani az ellenfelet, s 13-9-es vezetéssel vonultunk öltözőbe.

De a magyarok sajnos ott is maradtak, s olyan második félidőt produkáltak, ami az egész EB-szereplést beárnyékolja. Négy gólos előnyünket pillanatok alatt eladtuk, s onnantól kezdve, hogy az osztrákok átvették a vezetést, már csak futottunk az eredmény után. Ennyi gyenge egyéni teljesítménnyel még a nálunk szerényebb képességű Ausztria ellen sem lehetett esélyünk és 25-24-es vereséget szenvedtünk. Ezzel nyolcadikok lettünk.

Eredmények
Középdöntő, I-es csoport
Macedónia-Spanyolország 22-33
Ausztria-MAGYARORSZÁG 25-24
Dánia-Izland lapzárt után

Az állás: 1. Dánia 8 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Izland 5, 4. MAGYARORSZÁG 3, 5. Macedónia 2, 6. Ausztria 0.

Középdöntő, II-es csoport
Oroszország-Fehéroroszország 39-33
Franciaország-Svédország 28-30
Lengyelország-Horvátország lapzárt után

Az állás: 1. Franciaország 8, 2. Horvátország 6 (116-98), 3. Lengyelország 6 (117-105), 4. Svédország 4, 5. Oroszország 0 (102-121), 6. Fehéroroszország 0 (104-133).
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: