< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Két beavatkozás////Mégis beköszönt a tél!

| Mobile | RSS

Két beavatkozás////Mégis beköszönt a tél!

2014. január 24. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Két beavatkozás

Egy tűzesethez és egy műszaki mentéshez riasztották tűzoltóinkat

Hódmezővásárhelyen az Ady Endre utcában hasadt ketté egy nagyméretű faág, amely így az alatta húzódó kerékpárút forgalmát veszélyeztette. Hódmezővásárhelyi egységünk kéziszerszámokkal avatkozott be.
A szentesi Mágocsi úton egy 10 négyzetméteres kamrában ruhaneműk kaptak lángra. Az esethez a szentesi hivatásos tűzoltók vonultak ki, és egy tűzoltó sugárral avatkoztak be.

Tátrai János tű. alezredes
szóvivő

Mégis beköszönt a tél!

Hétvégére ónos eső és havazás is várható

A szokatlanul enyhe időjárásnak köszönhetően tudat alatt valamennyien hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy az idei tél már nem tartogat számunkra kihívásokat. A közlekedésben eddig száraz, kedvező viszonyokkal kényeztetett az időjárás, de most ideje, hogy áttérjünk a „téli üzemmódra”! Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb adatai szerint pénteken Csongrád megyében vegyes halmazállapotú csapadék, sőt ónos eső várható, de a későbbiekben havazás is lehet, a korábbiakhoz képest erősen lehűl a levegő.
A dél-dunántúli területeken komoly havazás is kialakulhat, illetve hófúvásokkal, hó-átfúvásokkal is számolni kell. Amennyiben Zala, Somogy, Baranya, Vas, Tolna megyék irányában indulnának útnak, csak halaszthatatlan esetben tegyék, és tájékozódjanak a Meteorológiai Szolgálat honlapján ( www.met.hu ), vagy a Katasztrófavédelem megyei honlapjain! Folyamatosan frissülő információk találhatók a katasztrófavédelem Facebook oldalán is. Aki okos telefonnal rendelkezik naprakész információkhoz, riasztási üzenetekhez jut, amennyiben telepíti a Katasztrófavédelem „VÉSZ” elnevezésű alkalmazását ide kattintva: http://vesz.katasztrofavedelem.hu.

Mint említettük, rendkívül fontos, hogy az útviszonyoknak megfelelően közlekedjünk, és azoknak megfelelően készüljünk is fel egy hosszabb autóútra. Csak teletankolt gépjárművel induljunk el, hiszen elakadás esetén a fűtéshez mindenképpen többlet üzemanyag fogyasztással kell számolnunk. Legyen a járműben meleg ruházat, takaró, ivóvíz, illetve élelmiszer. Indulás előtt töltsük fel mobiltelefonunkat! Amennyiben havas területekre utazunk, legyen nálunk hólánc, és lapát, esetleg valamilyen síkosság-mentesítő anyag (homok, fűrészpor)!

Tátrai János tű. alezredes
szóvivő

Leave a Reply 1781 megnézve, 2 alkalommal mai nap |