< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Félmilliárdos kár a MÁV cégénél?

| Mobile | RSS

Félmilliárdos kár a MÁV cégénél?

2014. január 28. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Napokon belül dönthet arról az ügyészség, hogy vádat emel-e a MÁV Informatikánál (MÁVI) a Gyurcsány-kormány idején történt, legalább 460 millió forintos hűtlen kezelés gyanújával folytatott eljárásban – értesült a Magyar Nemzet.

A három feljelentést belső ellenőrzési vizsgálatok után Szarvas Ferenc, a MÁV volt elnök-vezérigazgatója és Kővári Zsolt, a MÁVI későbbi vezérigazgatója tette 2011-ben ismeretlen tettes, illetve tettesek ellen a BRFK gazdaságvédelmi osztályán. Ők a nyomozás lezárása után vádemelési javaslattal továbbították az iratokat az ügyészségnek. Az egyik feljelentés szerint 2008–2009-ben a MÁVI-val számos olyan cég került alvállalkozói kapcsolatba, amelyek gazdasági okszerűségüket, árképzésüket, alvállalkozói kiválasztásukat és végzett tevékenységüket tekintve aggályosnak minősültek.

A belső ellenőrzés által vizsgált cégekkel kötött szerződések, az ezekhez kapcsolódó kifizetések, s az ezzel összefüggő kárérték a gyanú szerint meghaladja a 400 millió forintot. A másik feljelentés a MÁVI és a Berettyó–Körös Többcélú Társulás között 2006-ban kötött szerződéssel kapcsolatos.

További részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 199 megnézve, 1 alkalommal mai nap |