< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Merkel: Valós veszély a szociális turizmus////Merkel : risque réel de tourisme social

| Mobile | RSS

Merkel: Valós veszély a szociális turizmus////Merkel : risque réel de tourisme social

Merkel: Valós veszély a szociális turizmus

Az uniós munkavállalásról is beszélt a német kancellár szerdán Berlinben
A tagállami ellátórendszerek különbségei miatt az Európai Unióban valós veszély a szociális juttatások megszerzését célzó vándorlás, a szociális turizmus – mondta a német kancellár szerdán Berlinben.

Angela Merkel a Bundestagban, a törvényhozás alsóházában a nagykoalíciós kormány programját ismertető beszédében kiemelte, hogy a munkaerő szabad áramlásának uniós alapelvét ugyan nem szabad megkérdőjelezni, de “nem szabad szemet hunyni a szociális visszaélések felett”.

Hangsúlyozta, hogy egyelőre nem látni, milyen intézkedésekre van szükség ezen a területen. Közölte: a német jogi helyzet ellentmondásos, ezért be kell várni az Európai Unió Bíróságának állásfoglalását.

A kormány tárcaközi bizottságot állított fel annak vizsgálatára, hogy milyen kihívások elé állítja a szociális ellátórendszert a munkaerő szabad áramlása, amely teljessé vált a román és bolgár állampolgárok munkavállalási korlátozásainak megszűnésével – mondta Angela Merkel.

Az unió továbbra is nyitott marad Ukrajna felé

Az ukrajnai tüntetésekkel kapcsolatban kiemelte, hogy az Európai Unió továbbra is nyitott a társulási és szabadkereskedelmi szerződés megkötésére.

A kelet-európai országban az ellenzéki tüntetők “ugyanazokért az értékekért állnak ki, amelyek minket az Európai Unióban vezérelnek” – mondta.

Kitartásuknak köszönhető, hogy Viktor Janukovics elnök érdemi tárgyalásokat kezdett a szükséges politikai reformokról – mondta a német kancellár.

Az uniós társulási szerződés meghiúsulása miatt kialakult konfliktus békés megoldására van szükség – hangsúlyozta a politikus. Angela Merkel hozzátette: a “kapu nyitva áll” az egyezmény aláírása előtt, de el kell kerülni a “vagy-vagy helyzet” kialakulását, nem szabad Ukrajnát végérvényes döntésre kényszeríteni arról, hogy elindul-e az uniós integráció útján.

Az NSA-botrány meggyengítette a német.amerikai bizalmi viszonyt

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) leleplezett titkos adatgyűjtő programjaival kapcsolatban kiemelte, hogy az eset súlyosan károsítatta a német-amerikai bizalmi viszonyt, és egyelőre nagy a távolság a német és az amerikai álláspont között az egymás elleni kémkedés tiltásáról rendelkező egyezményről szóló tárgyalásokon.

Ugyanakkor Németország a történtek ellenére “el sem tud képzelni jobb szövetségest az Egyesült Államoknál” – tette hozzá. Merkel kiemelte, hogy az NSA-botrány nem hátráltathatja a transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás kidolgozását.

Az euróövezet gazdasági, pénzügyi helyzetét elemezve figyelmeztetett, hogy a válság ugyan nem szerepel már kiemelt helyen a hírekben, de még nem ért véget. Az a legfontosabb, hogy valutaunióból gazdasági unió alakuljon ki. Ehhez az uniós szerződéseket is “tovább kell fejleszteni” – mondta a német kancellár.

Hozzátette: az államok együttműködése mellett a piacok működésén is változtatni szükséges, ennek során azt az elvet kell követni, hogy “aki kockázatot vállal, a következményeket is viselje”, és ne hárítsa az adófizetőkre a válság terhét.

Angela Merkel a konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a szociáldemokrata párt (SPD) kormányának decemberi megalakulása óta először nyilatkozott a Bundestagban a kabinet programjáról. Síbalesete miatt ülve mondta el beszédét. Ő az első kancellár, aki nem állva szólt a parlamenti képviselőkhöz.

Nem lesz adóemelés

Társadalom- és gazdaságpolitikai kérdésekről szólva egyebek között kiemelte, hogy a nagykoalíciós kormány nem emel adót és nem vezet be új adónemeket, a költségvetést pedig egyensúlyba hozza. Az óránkénti 8,5 eurós, általánosan kötelező minimálbér bevezetését jó kompromisszumnak nevezte, és védelmébe vette a következő nemzedékekre háruló terhek miatt széles körben bírált nyugdíjreformot.

A kormány szerdai ülésén elfogadott javaslat szerint 45 évi járulékfizetés után a 65 évről 2030-ig fokozatosan 67 évre emelkedő nyugdíjkorhatár előtt 4 évvel, 63 évesen nyugdíjba lehet majd vonulni, és nagyobb nyugdíjat kapnak majd azok az anyák, akik 1992 előtt szültek.

A nagykoalíció “nagy feladatok megoldására” alakult – emelte ki a kancellár. Ilyen feladata az energiapolitikai fordulat – az atomerőművek leállítása és a kieső termelés megújuló energiaforrásokra alapozó pótlása -, amelynek végrehajtása során kiemelt cél, hogy a villamos áram megfizethető maradjon mindenki számára.

Az energiapolitika gyökeres átalakítása Németország következő “exportslágere” lehet – mondta Angela Merkel.

forrás:magyar hírlap.hu

Merkel : risque réel de tourisme social

Le munkavállalásról UE a également parlé de la chancelière allemande mercredi à Berlin
En raison des différences entre les systèmes nationaux dans l’Union européenne en réel danger d’errer pour l’acquisition de prestations sociales, le tourisme social – a déclaré la chancelière allemande mercredi à Berlin .

Angela Merkel au Bundestag , la chambre basse de l’examen du programme du gouvernement de grande coalition de législature son discours a souligné que la libre circulation des travailleurs dans l’UE le même principe ne devrait pas être remise en cause , mais ” Ne pas fermer les yeux sur les abus sociaux . ”

Il a souligné qu’ils ne voient pas ce que l’action est nécessaire dans ce domaine . Il a dit à la situation juridique allemande est contradictoire , il faut donc attendre que la Cour , dans sa résolution .

Le gouvernement a mis en place un comité interministériel chargé d’ examiner les défis que confronte le système de protection sociale de la libre circulation de la main-d’œuvre , qui a été complété par les restrictions de citoyens roumains et bulgares sur la cessation d’emploi – Angela Merkel a dit .

L’UE reste ouverte à l’Ukraine

Mis en évidence par rapport aux protestations en Ukraine , l’Union européenne reste ouverte à conclure l’accord d’association et de libre-échange .

Les pays d’Europe de l’Est , la demande des manifestants de l’opposition pour la même valeur sont éteintes, nous sommes guidés par l’Union européenne ” , – at-il dit .

Persistance , en raison de président Viktor Ianoukovitch des négociations constructives avec les réformes politiques nécessaires – a déclaré la chancelière allemande .

Établi pour la résolution pacifique du conflit est l’échec de l’accord d’association UE nécessaire – a souligné le politicien . Angela Merkel a ajouté: ” la porte est ouverte ” avant la signature du traité , mais il faut éviter le « soit – ou de la situation , « le développement , ne devrait pas être de forcer l’Ukraine décision définitive sur l’opportunité de commencer à se déplacer vers l’intégration européenne .

Le scandale de la NSA a affaibli la relation de confiance német.amerikai

La National Security Agency (NSA) américaine a souligné par rapport à dévoiler un secret programmes de collecte de données que l’incident károsítatta sérieusement la relation germano-américain de confiance , et est encore un grand écart entre l’Allemand et la position des États-Unis dans les négociations sur la Convention à l’autre contre l’espionnage interdiction de la zone .

Cependant, malgré ce qui s’est passé en Allemagne ” ne peut pas sonder un meilleur allié que les Etats-Unis ” – at-il ajouté . Merkel a souligné que le scandale de la NSA ne doit pas entraver le développement d’un accord de libre-échange transatlantique .

L’analyse économique de la zone euro , la situation financière a averti que la crise n’est pas au même endroit a été présenté dans les nouvelles, mais n’est pas encore terminée . La clé de valutaunióból union économique formé . Pour ce faire, les contrats de l’UE ” doivent être davantage développées , ” – a déclaré la chancelière allemande .

Il a ajouté que , en plus de la coopération des États nécessaires pour modifier le fonctionnement du marché est fait de suivre le principe que «celui qui prend un risque , les conséquences peuvent porter , ” et ne pas transférer le fardeau de la crise sur les contribuables .

Conservateur CDU / CSU alliance d’Angela Merkel et le gouvernement du Parti social-démocrate ( SPD ) depuis sa création en Décembre pour la première fois au Bundestag , a déclaré que le programme du Cabinet . Parce que le ski accident alors qu’il était assis dans son discours dit. Il est le chancelier , qui n’est pas candidat pour les représentants parlementaires .

Il n’y aura pas d’augmentation d’impôt

Les aspects socio -économiques et politiques dans le moins souligné, entre autres choses , que le gouvernement de grande coalition de ne pas augmenter les impôts et imposer de nouvelles taxes dans le budget est à l’équilibre. Le salaire horaire minimum obligatoire générale de € 8,5 instauration appelle un bon compromis , et défendu en raison de la charge imposée aux générations futures largement critiqué la réforme des retraites .

Proposition adoptée par la réunion du gouvernement mercredi que après 45 années de cotisations à l’an 2030 , 65 quatre ans avant la hausse progressivement à 67 ans l’âge de la retraite , 63 ans à la retraite peut alors prendre sa retraite , et puis ils obtenir de plus gros pensions sont les mères qui ont donné naissance avant 1992 .

La grande coalition »pour résoudre les grandes tâches ” a été créé – le chancelier a souligné . Une telle révolution est responsable de la politique de l’énergie – et d’arrêter la perte de production à partir de sources d’énergie renouvelables , les centrales nucléaires d’alimentation de l’amorce – dans laquelle la mise en œuvre de l’objectif prioritaire est de garder l’électricité abordable pour tout le monde .

La politique énergétique est une transformation radicale de l’Allemagne pourrait être le prochain ” hit de l’exportation ” , – a déclaré Angela Merkel .
Source : hírlap.hu hongrois

Leave a Reply 297 megnézve, 1 alkalommal mai nap |