< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Pénzért ígért kedvező tanúvallomást egy férfi

| Mobile | RSS

Pénzért ígért kedvező tanúvallomást egy férfi

2014. január 30. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egy munkaügyi perben hatszázezer forint fejében az alperesnek kedvező vallomást ígért egy felgyői férfi; csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata csütörtökön az MTI-t.

Egy csanyteleki vállalkozót keresett meg a 39 éves felgyői S. Zsolt január elején azzal, hogy az ellene folyamatban lévő munkaügyi perben ő és barátja idézést kapott. Azt mondta, hatszázezer forintért hajlandó számára kedvező tanúvallomást tenni, pénz nélkül azonban úgy vall, hogy az a felperest segítse.

Az eset bejelentése után a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kiderítették, hogy a két férfi valójában áltanú, a bíróság ugyanis egyiküket sem idézte be a perben.

S.Zsoltot a rendőrök január 28-án Csanyteleken fogták el, miután átvette a pénzt. A gyanúsított a kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A pénzre azért volt szüksége, mert nincs munkája – közölte. Elmondta, hogy a barátja semmit sem tudott az ügyről.

A rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az áltanú ellen, és kezdeményezi gyorsított eljárásban a bíróság elé állítását.

MTI

Leave a Reply 194 megnézve, 1 alkalommal mai nap |