< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Hatalmas csalással vádolják az egyik hipermarket-beszállítót////Grand accusé de tricherie est l’un des fournisseurs de l’hypermarché

| Mobile | RSS

Hatalmas csalással vádolják az egyik hipermarket-beszállítót////Grand accusé de tricherie est l’un des fournisseurs de l’hypermarché

Hatalmas csalással vádolják az egyik hipermarket-beszállítót

Két és félmilliárd forint erejéig zárolta az egyik hipermarket-lánc beszállítójának bankszámláját, lefoglalta követeléseit és vagyontárgyait a NAV. Az adóellenőrök a házkutatáskor előkerült mintegy 15 ezer számla átvizsgálását megkezdték, az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomozás indult.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága adóellenőrzést indított az egyik hipermarket-lánc húsipari beszállítójánál, amely jelentős forgalma ellenére nullás áfabevallásokat nyújtott be, általános forgalmi adót nem fizetett, sőt volt olyan időszak is, amikor egyáltalán nem tett áfabevallást – közölte a NAV.

Költségvetési csalás gyanúja miatt a NAV pénzügyi nyomozói a húsipari cég telephelyén, valamint képviselőjének lakásán házkutatást tartottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai a húsfeldolgozó üzemben és a hűtőházban a 672 ezer kilogrammos húskészlet jelentős részét lefoglalták, mert lejárt a termékek szavatossága.

A helyszínen a NAV adóellenőrökből, pénzügyi nyomozókból és pénzügyőrökből álló 50 fős akciócsoportja iratokat foglalt le, lementette a számítógépek adatait, továbbá több mint 80 személyt meghallgatott.

Jelenleg a társaság működésének, üzleti kapcsolatainak, valamint a hipermarket-lánccal folytatott kereskedelmének feltérképezését és ellenőrzését végzik a NAV szakemberei. Az elcsalt áfa összegének pontos megállapításához az adóellenőröknek többek között 15 ezer bizonylatot kell átvizsgálniuk. Már most feltételezhető, hogy a 4 milliárd forintot meghaladó éves nettó árbevételű cég értékesítései után nem fizetett áfát, közösségen belüli termékbeszerzéseit nem vallotta be, valamint megszegte a foglalkoztatottak bejelentésére vonatkozó szabályokat.

A költségvetésnek okozott kár megtérülésére a NAV 2,5 milliárd forint erejéig haladéktalanul zárolta a cég bankszámláját, lefoglalta a vevőkkel szembeni követeléseit, valamint ingó- és ingatlan vagyontárgyait. Az adóellenőrzéssel párhuzamosan a NAV illetékes bűnügyi igazgatósága különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást.

forrás:napi gazdaság.hu

Grand accusé de tricherie est l’un des fournisseurs de l’hypermarché

Enfermés pour deux et un demi-milliard de forint un hypermarché fournisseurs de la chaîne compte bancaire saisi les actifs et les actifs de la valeur liquidative . Les inspecteurs des impôts découverts pendant les recherches représentent environ 15 mille révision amorcé une enquête criminelle pour avoir causé une perte financière particulièrement élevée contre la fraude fiscale dans l’affaire.

L’ administration fiscale et douanière nationale ( NAV ) régional central hongrois de l’impôt Direction générale de la procédure fiscale engagée dans un fournisseur de viande de la chaîne d’hypermarchés , qui , malgré un important roulement déposé áfabevallásokat zéro , taxe sur la valeur ajoutée n’est pas payé , en fait, il était aussi un moment où vous n’avez pas déclaration de TVA – dit la valeur liquidative .

En raison de la fraude au budget suspectée dans le détective financière des locaux de l’entreprise de viande NAV , ainsi que d’un représentant de ses recherches appartement maison ont été réalisées . Bureau de la sécurité La chaîne alimentaire nationale ( Nebih ) personnel dans les usines de transformation de viande et les entrepôts frigorifiques ont saisi une grande partie des 672000 kg de bouillon de viande , de produits d’expiration de la garantie.

Le site contenait le adóellenőrökből NAV , enquêteur financier de pénzügyőrökből et l’action groupe constitué de 50 personnes documents , les ordinateurs ont enregistré des données , et interrogé plus de 80 personnes .

Actuellement , les activités de l’entreprise et des relations d’affaires , ainsi que la cartographie et la surveillance du commerce des spécialistes de la chaîne d’hypermarchés réalisées de la valeur liquidative . Déterminer le montant exact de la TVA est attiré 15 mille documents examinateurs doivent chercher parmi d’autres. Il est déjà supposé que impayée après le chiffre d’affaires annuel net de l’entreprise de plus de 4 milliards de taxe de vente , termékbeszerzéseit pas admis au sein de la communauté , ainsi que la violation des règles concernant la déclaration des employés .

Blessure au budget de la déclaration de la valeur liquidative immédiatement verrouillé jusqu’à 2,5 milliards de HUF de compte bancaire de l’entreprise , vérifié les réclamations contre les clients , ainsi que des biens mobiliers et immobiliers . Parallèlement à l’examen de la valeur liquidative des impôts compétent Direction des enquêtes criminelles de continuer à entraîner la perte financière en particulier sur des soupçons de fraude financière de crime .

Source : Daily gazdaság.hu

Leave a Reply 462 megnézve, 1 alkalommal mai nap |