< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Az udvari határátkelőhelyet javasoljuk

| Mobile | RSS

Az udvari határátkelőhelyet javasoljuk

2014. február 2. | 1 Hozzászólás | Katasztófavédelem

Az udvari határátkelőhelyet javasoljuk

Továbbra is forgalomkorlátozás van érvényben Szerbia irányába

A Szerbiában kialakult hóhelyzet miatt átmenetileg sem tehergépjárművek, sem személyszállító járművek nem léphetnek déli szomszédunk területére. A röszkei határátkelőn a hatóságok kizárólag a határ közelében lakó szerb állampolgárokat engedik be az országba.
A Rendőrség szakemberei már jóval a határ előtt elterelik a forgalmat, hogy ne a határátkelőhelyeken kelljen vesztegelniük a járműveknek, erre egyébként az autópályákon üzemelő tájékoztató táblák is folyamatosan felhívják a figyelmet.
A Szerbia felé igyekvők Horvátországon át juthatnak el úti céljukra. Az átlépéshez az Udvari Határállomást javasoljuk, a továbbiakban pedig a Vinkovce felé vezető utat.

Igazgatóságunk felkészült arra az esetre, ha mégis feltorlódna a forgalom. A Tisza Volán ZRt. 3 autóbusza áll készenlétben, hogy mint „mobil melegedőhely” működjön, ezen felül akár több száz fő számára biztosított melegedő hely Röszke, Mórahalom, illetve Szeged területén. A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Igazgatósága önkéntesek bevonásával készen áll az esetlegesen úton rekedtek helyszíni ellátására (forró tea, takaró, stb.), akik a Katasztrófavédelem önkéntes egységeivel szükség esetén haladéktalanul megkezdik tevékenységüket.


Tátrai János tű. alezredes
szóvivő

Leave a Reply 2017 megnézve, 1 alkalommal mai nap |