< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Legalább egy ember meghalt Öngyilkos merénylő robbantott Bejrút külvárosában////Au moins une personne a été tuée Un kamikaze a explosé à Beyrouth banlieue

| Mobile | RSS

Legalább egy ember meghalt Öngyilkos merénylő robbantott Bejrút külvárosában////Au moins une personne a été tuée Un kamikaze a explosé à Beyrouth banlieue

Legalább egy ember meghalt
Öngyilkos merénylő robbantott Bejrút külvárosában

Robbantás történt a libanoni főváros, Bejrút egyik déli külvárosában hétfőn, az első jelentések legalább egy halottról és sebesültekről szólnak.

A Reuters hírügynökség értesülése szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy minibuszban Suéjfát negyedben, a támadón kívül egy ember vesztette életét.

Az ANI libanoni hírügynökség legkevesebb hat sebesültről számolt be. A biztonsági erők egyik tagja az egyik sebesültre hivatkozva elmondta, hogy egy férfi robbantotta fel magát a minibuszban, miután meggyőződött arról, hogy az a túlnyomórészt síiták lakta Dél-Bejrútba tart.

Ezért valószínűnek tartják, hogy a tervezettnél előbb történt a robbanás. A libanoni televízió felvételein egy teljesen kiégett, tető nélküli jármű, az úton pedig törmelék és emberi testrészek voltak láthatók. Az út, ahol a robbanás történt, a Hezbollah síita szervezet fellegvárának tartott negyedek közelében húzódik.

Bejrút az elmúlt hónapokban a szomszédos Szíriában dúló polgárháborúval összefüggésbe hozható támadások helyszíne volt.

A szíriai konfliktus felszította a libanoni felekezeti ellentéteket is: a síita Hezbollah a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerőket támogatja a többségében szunnita felkelőcsoportokkal és a szélsőséges iszlamista szervezetekkel szemben.

Szunnita szélsőséges csoportok az utóbbi időben több támadást is intéztek a síita Hezbollah ellenőrizte területeken. Múlt szombaton pokolgépes merényletet hajtott végre Libanonban az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő an-Nuszra Front nevű iszlamista szervezet, a robbantásban négy civil halt meg.

forrás:ma.hu

Au moins une personne a été tuée
Un kamikaze a explosé à Beyrouth banlieue

Explosion a eu lieu dans la capitale libanaise , banlieue sud de Beyrouth lundi l’un des premiers rapports d’au moins un mort et des blessés sur .

L’agence de nouvelles Reuters a informé qu’un kamikaze s’est fait exploser dans un minibus zone Suéjfát , en dehors de l’attaquant est un homme a perdu la vie .

L’ agence de nouvelles libanaise ANI a rapporté au moins six blessés . Un membre des forces de sécurité , faisant référence à l’un des blessés a déclaré que l’homme s’est fait exploser dans un mini-bus , après s’être assuré que détient la grande partie chiite habité le sud de Beyrouth .

Il est donc peu probable que l’ explosion a eu lieu plus tôt que prévu . Les enregistrements de télévision libanaises d’un véhicule brûlé sans toit , et vers le bas les débris de la route et parties du corps humain étaient visibles . La route où l’explosion s’est produite près des quartiers organisation chiite Hezbollah bastions tenus à l’écart .

Beyrouth ces derniers mois dans la Syrie voisine faisait rage sites de guerre civile associés aux crises .

Le conflit syrien a alimenté le conflit sectaire au Liban : le Hezbollah chiite de Bachar al-Assad , le président syrien a appuyé les forces loyales au gouvernement contre la majorité des groupes d’insurgés sunnites et organisations islamistes extrémistes .

Groupes extrémistes sunnites attaquent plus récemment a également abordé la chiite Hezbollah surveillé les domaines . Samedi dernier a effectué un attentat à la bombe au Liban lié au réseau terroriste Al -Qaïda , une organisation islamiste appelé avant – sine , les explosions quatre civils sont morts .

Source : ma.hu

Leave a Reply 301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |