< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bajnai: Furcsa a Simon-ügy időzítése

| Mobile | RSS

Bajnai: Furcsa a Simon-ügy időzítése

2014. február 7. | hozzászólás | Közélet

Bajnai: Furcsa a Simon-ügy időzítése

Az eltitkolt osztrák bankszámlája miatt botrányba keveredett Simon Gábornak mennie kellett, ugyanakkor “több szempontból” érdekes, hogy pont most került elő ez az ügy – mondta Bajnai Gordon, aki szerint Mesterházy Attila már az ügy kipattanásakor, még külföldi útja alatt eldöntötte, hogy megszabadul a párt elnökhelyettesétől. A politikus szerint a korrupciós gyanúval valójában a paksi szerződésről terelik el a figyelmet.. A baloldali összefogás fáklyás tüntetést szervez a Sándor-palota elé hétfőre, hogy arra kérje Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá az Oroszországgal kötött megállapodást jóváhagyó törvényt.

Jól tette az MSZP, hogy megvált az eltitkolt osztrák bankszámlája miatt botrányba keveredett MSZP-s Simon Gábortól – jelentette ki a TV2 Mokka című reggeli műsorában Bajnai Gordon, az Együtt 2014 társelnöke, aki korábban is azt nyilatkozta, hogy ha a töredéke igaz a felmerült gyanúnak, a szocialista politikusnak mennie kell. Bajnai azt is elárulta, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke már a hír megjelenésének napján, még washingtoni útja alatt felhívta, és tájékoztatta, hogy “ez a szándéka”, ő pedig ebben támogatta.

“Mi egy korszakváltásban hiszünk”, abban, hogy a politikát meg kell tiszítani minden zűrös, átláthatatlan, korrupciós ügytől, ezért nem maradhatott volna meg a mandátuma – mondta Bajnai, aki így kvázi a kampánycéljuk bizonyítékaképpen hozta fel a baloldalnak felettébb kínos Simon-ügyet. Szerinte “fel sem merült”, hogy az MSZP-s elnökhelyettes a helyén maradhasson, mert az “elfogadhatatlan és elképzelhetetlen lett volna”.

Bajnai kérdésre válaszolva azt mondta: ha az Együtt 2014-ben hasonló “akna” derülne ki, azonnal megtenné a szükséges lépéseket.

Ugyanakkor a politikus “több szempontból furcsa” a Simon-ügy időzítése, szerinte azért most került elő mindez, hogy közvetlenül a parlamenti szavazás időpontjában eltereljék a figyelmet az Oroszországgal tervezett paksi szerződésről. Bajnai szerint ezt támasztja alá az is, hogy más fontos hasonló eljárásokban, így a szekszárdi ügyben, vagy a Papcsák-ügyben nincs érdemi fejlemény, ezzel pedig pont most állt elő az ügyészség.

“Az unokáink jövőjét is eladja a kormány” ráadásul kétszer olyan magas lesz az onnan származó áram ára” – mondta Bajnai. Az Együtt 2014 a paksi bővítés elleni tiltakozásul részt vesz a köztársasági elnök hivatalához szervezett fáklyás tüntetésen.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 355 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: