< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Valentin-napi meglepetés – Indulnak a NAV-ellenőrzések

| Mobile | RSS

Valentin-napi meglepetés – Indulnak a NAV-ellenőrzések

2014. február 12. | hozzászólás | Nav

Valentin-napi meglepetés – Indulnak a NAV-ellenőrzések

Február 14-hez közeledve egyre nagyobb az érdeklődés a különböző szolgáltatók, kereskedők Valentin-napi kínálata iránt. Az elkövetkező napokban ellenőrzésekre indul a NAV a fővárosban és Pest megyében – közölte az adóhivatal.
Hogyan alakulnak az árfolyamok a jövőben? Fektessen be a világszinten elismert tőzsdeguruval, dr Alexander Elderrel 1 éven át! Csatlakozzon ingyen és megkapja az eddigi 3 rész felvételét is.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának tapasztalatai szerint a jeles napot megelőzően sokan veszik igénybe a kuponos akciók nyújtotta kedvezményeket, a csomagküldő szolgáltatásokat, de megnő az éttermek, cukrászdák és virágüzletek forgalma is. Az elkövetkező napokban nemcsak ezeken a területeken tevékenykedők, de az alkalmi árusok és az internetes kereskedők, szolgáltatók is készüljenek fel adóhatósági ellenőrzésre – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

Az adóellenőrök a bevételek bizonylatolásán túl azt vizsgálják, hogy az árusok rendelkeznek-e adószámmal, bejelentették-e alkalmazottaikat és tudják-e igazolni árujuk eredetét.

Az olyan jogszabályi rendelkezések betartása, mint például a nyugta-, és számlaadás, vagy a foglalkoztatottak bejelentése nemcsak a kereskedők, szolgáltatók, de a vásárlók és a munkavállalók érdeke is. Hiszen míg az előbbiek akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot és több évet érintő adóellenőrzést kockáztatnak, addig az utóbbiak vásárlói jogaikat (pl. minőségi kifogás, garanciális igény érvényesítése), vagy épp szolgálati idejüket, társadalombiztosítási ellátásra való jogosultságukat veszíthetik el.
forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 2429 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: