< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Csoportelső a Veszprém

| Mobile | RSS

Csoportelső a Veszprém

2014. február 17. | 1 Hozzászólás | Sport

Noha itt Jose Rodriguez Vaquero hátrapasszol, a Veszprém száguld előre FOTÓ: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

A zágrábi mumus kipipálva: a Veszprém sima, hétgólos győzelmet aratott a Zágráb ellen, s ezzel a jövő heti csoportzárótól függetlenül megnyerte szextettjét. A Győr újabb lépést tett a Final Four felé, hiszen 27-24-re nyert a Krim Ljubljana ellen.

Noha a hölgyeké az elsőbbség, a kronológia szabályai azt diktálják, hogy a férfiakkal kezdjük! Az MKB-MVM Veszprém szombaton korábbi mumusát fogadta, de mindenekelőtt önmagát kellett legyőznie, bizonyítandó, hogy az októberi, zágrábi kiütéses győzelme (11 gólos siker) nem a véletlen műve volt.

A négy hónappal ezelőtti összecsapást történelmi sikerként aposztrofálták a klubnál, minthogy tétmérkőzésen először sikerült legyőzni a horvát főváros csapatát. Ezúttal nem volt szükség nagy szavakra. A Veszprém simán győzött.

A bakonyi gárda kerete két helyen változott a múlt vasárnapi, Mannheimben pontot szerzett csapathoz képest: a kisebb sérüléssel bajlódó Nagy és Ruesga helyén Gyene és Jamali szerepelt.

Ez mit sem számított: a bakonyi egylet folyamatosan növelve előnyét a szünetben már nyolc volt közte. A második játékrészben akadtak gyengébb periódusok, de a végére örömkézilabdát mutatott be a Veszprém, a vége 34-27 lett.
Bajnokok Ligája
Férfiak
Csoportkör, 9. forduló
A csoport
MKB-MVM Veszprém-RK Zagreb34-27
Szentpétervár-Rhein-Neckar Löwen 23-32
RK Celje-Motor Zaporozsje 30-27
Az állás: 1. Veszprém 17 pont, 2. Löwen 14, 3. Celje 9, 4. Zaporozsje 7, 5. Zagreb 6, 6. Szentpétervár 1.
Nők
Középdöntő, 3. forduló
II. csoport
Győri Audi ETO-Krim Ljubljana 27-24
Buducsnoszt Podgorica-Larvik (lapzárta után)
Az állás: 1. Győr 5, 2. Podgorica 3/2, 3. Ljubljana 2/2, 4. Larvik 0.

“A kötelező két ponttal elégedettek lehetünk, de a védekezésünk a sérült hiányzók miatt nem mindig állt össze.

Fontos, hogy az utolsó forduló előtt megszereztük a csoportgyőzelmet. Remélem, Iváncsik Tamás combsérülése nem súlyos” – értékelt Carlos Ortega, a hazaiak edzője.

Kollégája, Boris Dvorsek elismerte, csak tizenöt percig tudták tartani magukat, ezután egyértelművé vált a Veszprém fölénye.

“De így is jobban játszottunk, mint az őszi meccsünkön” – rögzített Dvorsek.

Győzelmével a Veszprém biztos résztvevője a márciusi nyolcaddöntőnek, ahol az egyik csoportnegyedikkel kerül majd szembe.

A nőknél ideiglenes otthonában, az Egyetemi csarnokban a Győr első BL-sikerére készült, s ugyan a vártnál nehezebben, de végül 27-24-re felülmúlta az anyagi gondoktól terhelt Krim Ljubljanát. Görbicz Anita reményét fejezte ki, hogy a sorozat hajrájára legjobb formájukat hozzák majd.

Népszava-információ

Leave a Reply 425 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: