< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Elrontották az Összefogás ajánlóíveit

| Mobile | RSS

Elrontották az Összefogás ajánlóíveit

2014. február 17. | hozzászólás | Közélet

Elrontották az Összefogás ajánlóíveit

A Nemzeti Választási Iroda helyi szervei több választókerületben is rosszul nyomtatták ki a baloldali ajánlóíveket.
Az Összefogás érintett jelöltjei csak késve tudják megkezdeni az aláírásgyűjtést.
A baloldal nem gyanakszik szabotázsra, helyi adatrögzítési problémák állhatnak az ügy hátterében.

Szervezetlenségről és informatikai összeomlásról árulkodnak a hétfő reggeli tapasztalatok az ajánlóívek átvétele során – áll az ellenzéki Összefogás pártjainak közös sajtóközleményében. A pártszövetség egyéni képviselőjelöltjei az elmúlt órákban az egész országban megkezdték az ajánlóívek átvételét, de azokon összesen 10 helyen – többek között Vecsésen, Mezőtúron, Csornán és Pécsett – az előzetesen hibátlanul leadott igénylőlapokhoz képest más sorrendben szerepelnek a jelölőszervezetek.

Az Összefogás szerint ez a jelöltek számára ellehetetlenítette az ajánlásgyűjtés megkezdését. Az ellenzéki összefogás pártjai azonnali hatállyal vizsgálatot kezdeményeznek, és a választási szervekhez fordulnak, hogy kiderüljön, az egységes informatikai rendszer ellenére hogyan lehetséges ilyen szervezési kudarc, amely veszélyezteti az ellenzéki pártok indulását a választáson. Különösen furcsának nevezik, hogy a két pécsi központú egyéni választókerületben eltérő adattartalmú ajánlóíveket adtak át az Összefogás képviselőjelöltjeinek.

Az Index úgy értesült, hogy az ügy hátterében helyi adatrögzítési problémák állhatnak, és az ellenzéki pártok sem gyanakodnak szándékosságra vagy szabotázsra. Szigetvári Viktor, az Együtt 2014 társelnöke szerint az új választási eljárási törvény alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok hiánya miatt nem lehet tudni, hogy a megváltozott adattartalmú íveket a választási szervek elfogadták volna-e: mivel az ellenzék nem engedheti meg magának, hogy az ajánlóívek vitára adjanak okot, ragaszkodnak az újranyomtatáshoz.

forrás:index.hu

Leave a Reply 380 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: