< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fagyhat is a héten – ború, köd, eső a láthatáron

| Mobile | RSS

Fagyhat is a héten – ború, köd, eső a láthatáron

2014. február 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A hétvégi derűre hét eleji ború érkezik: hétfőn és kedden felhős, párás, esős idő várható, itt-ott élénkebb széllel kísérve. Szerdától azonban többet látjuk a napot, péntek délután azonban visszatérhetnek a csapadékot rejtő fellegek.

A hét első munkanapján túlnyomóan borult, párás időre számíthatunk, a délutáni óráktól azonban északon néhol elvékonyodhat a felhőzet – olvasható a met.hu prognózisában, mely szerint sokfelé várható eső, a legtöbb csapadék a nyugati határnál valószínű. Az északi szél a déli országrészben helyenként megélénkül, a nappali csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.
Kedden marad a zömmel párás, felhős idő, néhol szitálás is kialakulhat, valamint olyan területek is lesznek, ahol tartósan megül a köd, napsütésre csak északkeleten, délután pedig a déli országrészben van némi esély. A Dunántúl északi felén helyenként megélénkül a szél, éjjel -2, 3, nappal 7-12 fokra számíthatunk.

A szerda derűsebbnek ígérkezik: az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján olvasható időjárás-jelentés szerint napközben átmenetileg nagyobb területen elvékonyodik a felhőzet, ekkor csak néhol fordul eső gyenge csapadék, estétől azonban nyugaton és északon egyre több helyen várható eső, záporeső. Az előrejelzés szerint a déli, délnyugati szél a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, éjjel 1-7, nappal 9-17 fok valószínű, ami több fokkal melegebb a hét első két napján tapasztaltnál.

Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, de az órák múlásával nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és estére mindenütt megszűnik a csapadék. A légmozgás okozhat némi kellemetlenséget: az északnyugati, északi szél élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében ennél kissé hűvösebb is lehet.

A napsütés pénteken sem lesz hiánycikk, a hét utolsó munkanapjának első felében derűs órák várhatóak. Délután, estefelé azonban délnyugat, nyugat felől növekedni kezd a felhőzet, és ekkortól a nyugati és az északi országrészben egyre több helyen valószínű eső, zápor. A szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és megélénkül, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, délen ennél enyhébb idő várható.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 386 megnézve, 1 alkalommal mai nap |