< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbán: Akárki nem viselhet egyenruhát

| Mobile | RSS

Orbán: Akárki nem viselhet egyenruhát

Orbán: Akárki nem viselhet egyenruhát

A kormány az elmúlt négy évben megerősítette a rendőrséget, így ma már az ország minden településén van állandó rendőri jelenlét, emellett kemény, de igazságos, a tisztességes embereket védő törvényi környezetet teremtett – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton csaknem 1400 rendőr és tűzoltó tiszthelyettes ünnepélyes eskütételén Budapesten, a Syma-csarnokban.

A kormányfő beszédében azt is hangsúlyozta, hogy megtisztították a rendőrséget azoktól, akik a bűn oldalára álltak, és korszerűbbé tették a rendvédelmi munka feltételeit.

Szavai szerint az egyenruha erőt és tartást ad, az egyenruhás szolgálat mindig kiemelkedő felelősséggel jár, „a mundér kötelez”, ezért akárki nem viselhet egyenruhát.
Munkában a rendőrség

Eredményesebb lett a rendőrség munkája, kevesebb lett a bűncselekmény és gyorsabb az elfogás – jelentette ki Pintér Sándor korábban Biatorbágyon egy lakossági fórumon.

Jelentősen javult a közbiztonság az egész országban, s bár Nógrádban emelkedett a bűncselekmények száma, a rendőri munka eredményességének köszönhetően ott is nőtt a közbiztonság – közölte február elején a belügyminiszter Salgótarjánban.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 439 megnézve, 1 alkalommal mai nap |