< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Megdöbbentem…

| Mobile | RSS

Megdöbbentem…

2014. február 23. | hozzászólás | Közélet

Megdöbbentem…

Kaptam egy e-mailt. Már az olvasása közben… vérzett a szívem. Éreztem, egy elkeseredett asszony érzelmei, aki segítségért kiállt! Őszintén leírta az érzelmeit, a fájdalmát ,ami a bánattal keveredett, és megkért valamire, ami nem nyilvános. A zárómondata… megér egy misét

” családanya vagyok”!

Ez a tőmondat, ebben a világban, ebben a farkastörvényekkel telitüzdelt közegben meglepő, s őszinte! Ő a családjáért, a tévedéseinek kiköszöbüléséért tevékenykedik.

Munkahelyválasztása nem egy szerencsés volt. Tévedett! Ennek beismerése, tévedésének elismerése egy igazi tajték, hullám a lelki tengeren..

“habár fölül a gálya, alul a víznek árja, de mégis a víz az úr”

Az írásának szövegkörnyezetét, mögöttes értelmét nem a szíve, nem a lelke háborgó tengere, hanem a tudatalattija irányította.

Olvastam s nyeltem a könnyeimet…felvillant a Rokonok című kötet tartalma… ott is így szenvedett a jegyző…vergődött a reá dobott halászhálóval…előbb a családja, majd a becsülete, majd az életébe került. . .

A hatalom bonbonjai nem minden esetben édesek, s nem minden esetben ízlik a szájban található ízbimbóknak.
Nem lehet feláldoznom, nem lehet elfogadnom a számomra hányingert keltő dolgokat…a pénz nem minden… a család a legfontosabb, mivel a társadalom legkisebb egysége!

A könyvben szereplő jegyzőt is nyelte az életbonbonja.. a villogás, a politika színpada, a közszereplői munkakör nem mindenki számára kielégítő. Van, aki szenved tőle!

Tisztelt….

Ha a véleményemre kíváncsi: – olvassa el a Mikszáth Kálmán: A rokonok c. könyvét.

Remélem, ott… megtalálja a választ a problémájára. Én, ennyit tudtam… tenni Önért, Köszönnöm a bizalmát!

2014.február 23 -lio-

Leave a Reply 451 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: