< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Zárka helyett bérlakást!” – A hajléktalanokért tüntettek a fővárosban

| Mobile | RSS

“Zárka helyett bérlakást!” – A hajléktalanokért tüntettek a fővárosban

2014. február 23. | hozzászólás | Közélet

“Zárka helyett bérlakást!” – A hajléktalanokért tüntettek a fővárosban

A Város mindenkié civil szervezet aktivistái a szabálysértési törvény ellen tiltakoznak Zárka helyett lakhatást elnevezésű demonstrációjukon Budapesten, a XI. kerületi Budaörsi úton lévő szabálysértési iroda előtt 2014. február 22-én. MTI Fotó:

A szabálysértési törvény ellen tiltakoztak több mint ötvenen a Város Mindenkié csoport szervezésében szombaton Budapesten, a szerveződés aktivistái szerint módszeresen üldözik a hatóságok az utcán élő hajléktalanokat.

A tiltakozó akciót a XI. kerületben, a Budaörsi úton lévő szabálysértési iroda előtt tartották. Az épület előtti kerítésre egy 15 méteres transzparenst helyeztek el, amelyre az volt írva: “Zárka helyett bérlakást!”

A csoport aktivistái arról beszéltek, hogy szerintük “embertelen” és “teljesen felesleges pénzköltés” az utcán élő hajléktalanok előállítására kialakított szabálysértési iroda. Elmondták, hogy követelik az intézmény bezárását és a “köztéri hajléktalanságot büntető” jogszabályok hatályon kívül helyezését.

Felidézték: a múlt év végén nyitották meg az első olyan szabálysértési irodát Budapesten, amely kizárólag arra szolgál, hogy ott azokat a hajléktalan embereket állítsák elő, akik ellen eljárást indítottak életvitelszerű közterületen tartózkodás miatt.
A csoport szerint a hajléktalanság érdemi kezelésére kellene költenie az államnak azt a több mint 200 millió forintot, amelyet idén az irodák fenntartására fordítanak.
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 386 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: