< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Teddide-teddoda hazafiak

| Mobile | RSS

Teddide-teddoda hazafiak

2014. február 28. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Teddide-teddoda hazafiak

Éppen abban az órában, amikor a belügyminiszter jelentett a Fidesz “miniszterelnökének”, hogy az “országban rend van”, akkor hívott fel az unokatestvérem Szigetszentmiklósról, hogy az éjszaka ellopták a jól tojó tyúkjait. Megsirattuk a kendermagosokat, s megállapítottuk, hogy ma ilyen rablós világban élünk.

A nyugtalan városban az utóbbi időben megszaporodtak a bűnügyek, gyilkosságok, tüntetések, és itt volt az a sajnálatos eset is, amikor a saját kiskorú gyereküket tettlegesen és szexuálisan bántalmazták a szülők, nem gondoskodtak élelmezésükről, nem járatták őket óvodába és gyakran hiányoztak az iskolából is. És erre nem figyelt oda senki, sem az iskola, sem az egészségügyi szervek, de még a szomszédok sem jelentették fel őket.

Az is nem régen történt az Alföldön, hogy meghalt egy ember a vasútállomás várótermében, rosszul lett és nem ment oda hozzá senki, hogy megkérdezze, mi baja van: biztos részeg gondolhatták, és elmentek mellette, mintha kirakatot nézegetnének. Arra sem figyelt oda senki – sem a környezetében lakók, sem a hivatal, akik erre hivatott lett volna -, hogy egy kisgyerek azért halt meg, mert a szekta-tag szülei fénnyel etették őt. Sorolhatnám a történeteket, hol az egyik megyéből érkeznek ilyen hírek, hol a másikból. Elkönyveltem a minap azt is, hogy az ATV riportere megkérdezte a járókelőket az utcán, hogy mikor lesznek a választások, és nem tudta senki, pontosabban az egyik vidám férfi azt válaszolta, hogy ilyen ügyekben az asszony intézkedik, ő tudja, mikor hová és miért kell menniük.

Ilyen tedd-ide tedd-oda hazafiak volnánk? Hogy az sem érdekel minket, hogy mi lesz velünk holnap? Mindegy, hogy mi lesz az unokáinkkal, hogyan tanulhatnak tovább, lesz-e nekik munkájuk, meg nyugdíjuk és hova meneküljenek, amikor 20 év után visszahozzák Oroszországból a paksi atomerőműből származó hulladékot – lehet, hogy pont az unokáink közelében ássák el azokat. Ezek után óvatosan megfogalmazom magamban, hogy genetikailag közömbös a magyar. De nem merem ország-világ előtt kikürtölni, mert mostanában az emberek is némaságba burkolóznak, ők sem merik “kikürtölni” a véleményüket, bár parancs van rá, hogy “fújják meg a kürtöket és nyergeljenek”, de ez a Fidesz “szabadságharcos” hadseregének szól.

Akik még nem vonultak be ebbe a hadseregbe, azok félnek, mára már nem nyitott országban élünk, és egyre éled a régi mondás, hogy “rossz szomszédság török átok”, inkább nem nyitnak egymásnak ajtót, s nem pletykálgatnak jóízűen, mint ahogy békeidőben tették. Sokan elhiszik, hogy rend van Magyarországon, a kormány jobban teljesít, hiszen az idén 3500-zal több rendőr szolgálja a rendet, most már minden faluba jut egy rendőr, most már az a cél, hogy minden iskolába is jusson belőlük egy-egy. Jómagam rendőrellenes vagyok, szerintem akkor teljesít majd jobban Magyarország, ha egyre kevesebb rendőrre lesz szükség, a fiatalok egyetemre, főiskolákba és jól fizető munkahelyekre járnak. Ma sokan azért mennek rendőrnek, hogy meneküljenek a munkanélküliségtől.

Most egyelőre a kendermagosokat sajnálom, mert nem kotkodácsoltak eléggé, amikor a tolvajok rájuk törtek. Viszont az emberek sem “kotkodácsolnak”, amikor kirabolják őket, elveszik a pénzüket, a méltóságukat, meg mi mindent még! A társadalomban sincs rend, nemhogy a tyúkólakban.

szerző:Szigeti Piroska
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 1815 megnézve, 2 alkalommal mai nap |