< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Tisztelt Sajtópartnerünk!

| Mobile | RSS

Tisztelt Sajtópartnerünk!

2014. március 1. | 1 Hozzászólás | Kultúra

Tisztelt Sajtópartnerünk!

Egyiptomi sírkamrát építenek a szegedi Kass Galériában: az ókori egyiptomiak túlvilágának rejtélyeit bemutató kiállítás egy nagyszabású fáraó-tárlat része, melyet három helyszínen rendez meg a Móra Ferenc Múzeum.
A Fáraók Egyiptoma című kiállításról március 4-én, kedden 11 óra 30 perckor tartanak sajtótájékoztatót a Kass Galéria épülő sírkamrájában.

Az ókori egyiptomiak túlvilágának titkait mutatja be az a sírkamra, melyet hetek óta építenek a szegedi Kass Galériában. A kiállítóhely igazi kamra-hangulatot áraszt majd: a teret megbontó elválasztó falakkal, az alacsony belmagassággal mind-mind az egyiptomi sírkamrák hangulatát szeretnék megidézni a szakemberek.

A Kass Galériában nyíló tárlat egy monumentális fáraó-kiállítás része: a Móra Ferenc Múzeum három szegedi kiállítóhelyen rendezi meg A fáraók Egyiptoma című tárlatát idén tavasztól kezdve.

A galérián kívül a Fekete ház várja majd az érdeklődőket, ahol az egyiptomi írás mellett a balzsamozást és orvoslást fogják bemutatni eredeti emberi és állati múmiák segítségével. A harmadik, központi helyszín a Móra Ferenc Múzeum lesz: az év második felére a Kultúrpalota kívül-belül Egyiptomba öltözik, izgalmas installációk és interaktív elemek fogják várni az érdeklődőket. Ezen a helyszínen a fáraók titkait, a vallás rejtélyeit és az egyiptomiak mindennapjait is megismerhetik a látogatók.

A Kass Galériában áprilisban, a Fekete házban májusban, a Móra-múzeumban pedig júniusban, a Múzeumok Éjszakáján nyílnak meg A fáraók Egyiptomának kapui. A tárlaton több mint háromszáz tárgyat mutatnak majd be, melyek a Szépművészeti Múzeumból, valamint több külföldi intézményből érkeznek Szegedre.

A nagyvolumenű kiállításról március 4-én, kedden 11 óra 30 perckor tartanak sajtóeseményt a Kass Galéria épülő sírkamrájában, melyre tisztelettel várjuk a média képviselőit!

Medgyesi Konstantin
sajtóreferens
Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 254 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: