< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Étteremben szervezi a Fidesz a választási csalást

| Mobile | RSS

Étteremben szervezi a Fidesz a választási csalást

Étteremben szervezi a Fidesz a választási csalást

Budapest – Az Egyenlítő TV blog exkluzív információkat kapott egy – állítása szerint – választási csalásba bevonni próbált álláskeresőtől. A blognak névtelenül nyilatkozó úr beszámolója szerint az I. kerületi fideszes önkormányzathoz köthető személyek és más, adminisztratív munkát vállaló álláskeresők a Hunyadi János utca 9. szám alatti Gong Restaurant pincehelyiségében határon túli magyar választók adatait írják át listákról és adatbázisokból „formanyomtatványokra”.

Az blog információi szerint a munkáltatót csak hosszas unszolásra nevezte meg a folyamatot irányító hölgy, és az étterembe telepített „rendszergazda”: állításuk szerint a „győztes pártnak”, a Fidesznek kell dolgozni. A munkáért állítólag készpénzben fizetnek,.

A hír hallatán az Egyenlítő TV munkatársai kiszálltak az étteremhez. Először felhívták a honlapon jelzett számon a helyet. Telefonon egy férfi jelentkezett, aki azt felelte kérdésükre, hogy „még folyik az adatrögzítés, de az éttermet be kellett zárniuk”. És valóban: a Gong „rendezvénye” hirtelen zártkörű lett.

Ezt követően nem sokkal megjelent az étteremnél több különböző autó is, amelyekbe nagy mennyiségű iratot helyeztek el az „adminisztrátorok”. A blog munkatársai a helyszínen folytatják az étterem környékének megfigyelését, illetve kérdésekkel fordulnak az ügyben az I. kerületi önkormányzat jegyzőjéhez.

forrás:amerikai népszava online.hu

Leave a Reply 174 megnézve, 1 alkalommal mai nap |