< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A baloldal folytatja: gyűlölkődő rasszizmus Orbán ellen

| Mobile | RSS

A baloldal folytatja: gyűlölkődő rasszizmus Orbán ellen

2014. március 21. | hozzászólás | Közélet

A baloldal folytatja: gyűlölkődő rasszizmus Orbán ellen

A baloldal újra elővette a rasszista kártyát: az összeborulás egyik híve rasszista kijelentésű transzparenssel gyalázta Orbán Viktort.

Néhány százan gyűltek össze a belvárosi Petőfi-szobornál a baloldali összeborulás hívei. Ismert, hogy a baloldali alakulatok az időjárás kedvezőtlenné válása miatt elhalasztották tüntetésüket március 30-ra. Az Együtt–PM közleménye szerint nem kockáztatják senki testi épségét, a döntést a rendőrséggel folytatott konzultáció után hozták meg. Az összeborulás hívei egyébként csalódottságuknak adtak hangot, volt aki azt írta Gyurcsány Ferenc közösségi oldalára: „»Forradalom« csak jó idő esetén! Azt kell, hogy mondjam: siralmas”

A friss helyszínen egyfajta fogadóórát tartva találkozott szimpatizánsaival Mesterházy Attila MSZP-elnök. Ugyanakkor a baloldali összeborulás egyik támogatója súlyosan rasszista kijelentéseket tartalmazó – Orbán Viktor kormányfőt gyalázó – transzparenst tartott a kezében. A kirekesztő felirat szó szerint: „HA ORBÁNI CIG… GYEREKEK HULNAK AZ ÉGBŐL –KEZÜKBEN NARANCCSAL – AKKOR IS MEGNYERJÜK A VÁLASZTÁST”.

A baloldaltól nem áll távol a rasszizmus. Elég csak Zuschlag János egykori MSZP-s potentát a holokauszttal kapcsolatos kijelentésére gondolni, vagy éppen Bajnai Gordonék rasszista internetes játékára.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 259 megnézve, 1 alkalommal mai nap |