< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Egyre valószínűbb Welsz öngyilkossága

| Mobile | RSS

Egyre valószínűbb Welsz öngyilkossága

2014. március 21. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egyre valószínűbb Welsz öngyilkossága

Az Együtt-PM a nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságok összehívását kezdeményezi
Az Országgyűlés nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságainak soron kívüli összehívását kezdeményezi az Együtt-PM a Simon-ügyben, mert, mint írták, Welsz Tamás váratlan halála “egy gyanús ügy újabb, gyanús fejleménye”. Sajtóértesülések szerint ugyanis Welsz Tamás öngyilkos lett, s erről állítólag az őt szállító rendőrök is tudtak.

Gulyás József, az Együtt-PM szakpolitikusa pénteken közleményben tudatta, hogy a pártszövetség az Országgyűlés nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságainak soron kívüli összehívását kezdeményezi. Gulyás szerint a szolgálatok főigazgatóinak a bizottságokban kell tájékoztatást adniuk többek közt arról, hogy az üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó, aki csütörtökön “tisztázatlan körülmények között” elhunyt, korábban

A sajtó csütörtökön számolt be a Simon-üggyel összefüggésbe hozott Welsz Tamás haláláról. A Hír TV úgy értesült, hogy a vállalkozót ki akarta hallgatni a Központi Nyomozó Főügyészség; egy rendőrautó ment érte a Logodi utcai irodájához, ahonnan bilincsben szállították el, menetközben azonban rosszul lett. A férfit a budai mentőállomásra vitték be, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

együttműködött-e a szolgálatokkal, vagy állt-e az ellenőrzésük alatt, illetve szerepelt-e a nyilvántartásukban.
“A rendőrségtől választ várunk arra: az Interpol-körözés ellenére miért engedték ki tavaly Welsz Tamást az őrizetből, milyen alapossággal vizsgálták a nemzetközi nyomozóhatóság megkeresésével összefüggő ügyeket Magyarországon? Az ügyészség pedig adjon tájékoztatást arról, hogy kötöttek-e vele vádalkut a Simon-üggyel vagy más büntetőügyekkel összefüggésben” – sorolta kérdéseit a politikus.
Az Együtt-PM ugyancsak a rendőrségtől vár tájékoztatást arról, hogy Welsz Tamás meg volt-e bilincselve a rendőrautóban, történt-e vele szemben bármilyen, kényszerrel járó rendőri intézkedés a bilincselésen kívül, mennyire volt körültekintően előkészített a gyanúsított szállítása.

A Hír 24 is azt írta, hogy Welsz öngyilkosságot követhetett el. „Uraim, bevettem valamit. Nem tudnak ellene semmit tenni” – a lap szerint ezt mondta a kiérkező rendőröknek, s amikor a rendőrautóba tették, már nem volt tudatánál.

Öngyilkos lehetett Welsz Tamás

Az Index úgy értesült, hogy Welsz Tamás saját maga hívta ki a rendőröket a lakására, mielőtt rosszul lett, mondván, hogy útleveleket akar átadni a hatóságoknak, de mire a rendőrség kiért, már rosszul volt. A portál azt is tudni véli, hogy a vállalkozó már napokkal ezelőtt fegyverhez akart jutni.

Az Index értesülései szerint Welsz, miután kiderült az érintettsége a Simon-ügyben, az öngyilkosságot fontolgatta, s a portál úgy tudja: a vállalkozó holttestét még az éjszaka felboncolták, hogy kivizsgálják a mérgezés gyanúját.

Az Index alvilági körökből már napokkal ezelőtt úgy értesült, hogy Welsz nemrég olyan ismerőseit kereste, akiktől remélte, hogy fegyvert tudnak neki adni, s a portál úgy tudja, ezeknek a figuráknak azt mondta, végezni akar magával, ezért lenne szüksége a fegyverre, ám a kérését elutasították

A portál beszámolója szerint amikor kiderült, hogy a vállalkozónak köze lehet Simon Gábor egykori szocialista politikus ügyeihez, egyik közeli ismerőse azt mondta, hogy Welsz „nagyon maga alatt van, sötét napok várnak rá”. Környezetében akkor azt beszélték, hogy üzleti vonalai befagytak, egzisztenciálisan ellehetetlenült. Voltak olyan információk is, miszerint a Simon-ügyben a nyomozók azzal tartották sakkban, hogy ha nem beszél, akkor „felrakják a repülőre, és Panamából már nem tér haza élve”. De ennek ellentmond, hogy már novemberben megszületett a jogerős döntés, miszerint Magyarország nem adja ki őt a közép-amerikai államnak, így ettől nem kellett tartania – emlékeztet a portál.

Sajtóhírek szerint egy házkutatás során Welsz Tamás lakásából került elő az MSZP volt elnökhelyettesének Gabriel Derdak névre kiállított, de Simon fényképét és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevele, amelyet egy nagyobb összeget tartalmazó bankszámla nyitásánál használtak. Az elhunyt férfi hosszabb ideje Simon Gábor “pénzügyi bizalmasa” volt a lapok szerint. Ugyancsak sajtóhírek szerint a férfi lakásában olyan papírokat is találtak a nyomozók, amelyeket Simon 240 milliós osztrák számlája “fedősztorijának” alátámasztásához készítettek. A házkutatáson a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak, ezek között volt kitöltött, de úgynevezett biankó okmány is.

„Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!”

forrás:magyarhírlap.hu

Leave a Reply 950 megnézve, 1 alkalommal mai nap |