< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Filléres ponyva

| Mobile | RSS

Filléres ponyva

2014. március 24. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Filléres ponyva

Képzeletszegény a Fidesz propagandája, ugyanakkor gyakran gorombán primitív is. Szóvivő hölgye humortalanul komor, de amit mond, azt szürkén és érdektelenül fejti ki. Az urak pedig nagyon igyekeznek hiteleseknek és hivatalosak lenni, a legtöbbször sikertelenül.

Legutóbb, a titokzatos Welsz Tamás ügyben nem is ők szólaltak meg, hanem névtelen pártközlemény szólította föl Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, jelenne meg a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt, és “adna számot” arról, tudomása szerint a párt vezetői közül netán ki rendelkezik afrikai útlevéllel. Mintha nyilvánvaló volna, hogy van ilyen.

A módszer csakugyan ostobán és otrombán primitív. Ha tisztelettel óhajtunk lenni a sajtó viszonyokra, azt mondanánk, az olcsó bulvár lapok, (mert azért akadnak köztük profik is) használt, de sokszor hamar kipukkadó gyakorlatát követi: bedobunk egy gyanút, amelyen néhány napig lehet rágódni.Ha nem igaz, elillan. Vagy a filléres ponyvát utánozza, falja az, akinek ez a műveltségi szintje, palifogásra netán alkalmas lehet. Van egy rejtélyes bűnügy, annak szerteágazó részletei, föltételezni lehet, akad, aki elhiszi, akad, aki nem.

Amolyan “bolha a fülbe” szándék, nem sokkal a választás előtt előrángatható, a vakhitű még lépre is mehet. Éppen ez a célja. Nem mondom, hogy Nyugaton nem létezik olyan párt, amelyik alkalmazná, de azok amolyan hiteltelen, erőlködő alakulatok. Futottak még szervezetek, amelynek kerül, amibe kerül, megpróbálják. Valamire való komoly demokratikus párt nem él vele, szüksége sincs rá, meg kompromittáló.

Nálunk nem meglepő, hogy a Fidesz alkalmazza. Visszaél azzal, hogy még a rendőrségi nyomozás is tapogatózó szakaszában tart, egyelőre nem tudható, szegény Welsz, afrikai kapcsolatából kapott-e hosszan ölő mérget, az végzett-e vele, vagy kuszább, netán egyszerűbb, közönségesebb az ügy. Mindenesetre jellemző arra, hogy egy párt, amely négy évig kormányzott, konzervatívnak, tehát mérsékeltnek hirdeti magát, a döntő pillanatban ilyen eszközökkel él. Ami arra utal, hiába igyekszik magabiztosnak mutatni magát, valójában erősen szorong. Őszinte beismerés.

szerző:Várkonyi Tibor
forás:népszava online.hu

Leave a Reply 174 megnézve, 1 alkalommal mai nap |