< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Peugeot 308 1,6 HDi – Bunda?

| Mobile | RSS

Peugeot 308 1,6 HDi – Bunda?

2014. március 24. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Peugeot 308 1,6 HDi – Bunda?

Alig két hete derült ki: a 308-as Peugeot lett az Európai Év Autója. Nagy meglepetés és sokk volt, sokan értetlenkedtek, volt aki csalást kiáltott, de én már tudom az igazságot: egy hétig nyúztam egy példányt.

Persze a Tesla Model S-t, az i3-as elektromos BMW-t vagy az S-Mercedest is verő 308-asról egy percig sem állítja senki sem, hogy jobb azoknál. Helyén kezelve és objektíven vizsgálva azonban olyan erényeket is fel tud mutatni, amit azok nem. Például elérhető szélesebb tömegeknek és ez egy fontos érv. Aztán annyira minőségi a beltere, mint semmi más a méretosztályban. Valamint a csomagtartója is etalon a kategóriában. Ennyi elég lenne az elsőséghez? Nézzük meg kicsit közelebbről.
A 308-as furamód megtartotta az előd nevét (a 309-et már ellőtték itt) viszont minden csavarjában más mint az. És filozófiájában is. Az eddigi cicaszemes, kényelmes francia kinézet helyére egy erősen németes, elegáns dizájnvonal került, amely egyelőre nem egyértelműen “pözsós”, sokan keresték is az autó elején a márkajelzést.

A trendekkel ellentétben a 308 kisebb lett (mínusz 3 centi a hosszúságból, mínusz 4 a magasságból) de könnyebb is (mínusz 140 kiló a tömegből). A hátulja talán a legmarkánsabb, innen nyomokban emlékeztet az őselőd 306-osra, de akinek ezt felvetettem, mindenki lehülyézett. Mindegy, én belelátom.

A 208-asban megismert belső formavilág köszön itt vissza, és amennyire idegenkedtem ott tőle, annyira tetszett itt. Nem tudom, hogy tényleg más egy mérettel feljebb vagy én szoktam hozzá, de kifejezetten tudtam szeretni a jellegzetes, apró kormánykereket, a föléje helyezett műszerekkel, pedig egy kis részt nekem még mindig kitakar a kijelzőből. A fordulatszámmérő “járási irányát” megcserélték, hogy könnyebben olvasható legyen, ami sikerült, de szokni kell. Ez a szürke szín a gyengém és bár gyorsan koszolódik, csak ilyennel vennék 308-ast.

A teljes műszerfalat újragondolták, gomb alig van, minden a központi (második felszereltségtől alapáron járó) kijelzőről vezérelhető. Igen, a szellőzés is, ez kicsit bonyolultabb, mint a hagyományos megoldás, de hozzá lehet szokni. Ahhoz viszont nem, hogy méltatlanul lassú a rendszer, főleg hidegben, ez engem kifejezetten zavart. Arról most nem is beszélek, hogy ha témát szeretnénk cserélni a menü kinézetében, akkor 1 perces néma csend és restart a jutalom.

Amiben nincs párja a 308-asnak, az a minőség. Minden anyag, gomb, tekerő, textil és műanyag hibátlanul illeszkedik, jó tapintású, prémiumautókat idéző, tényleg egy szinten áll az über-etalonnal, a 7-es Golffal. Egyetlen dolog volt túlzó, az pedig a nagy (és nagyon jó fogású) váltógomb, ami alumíniumból készült, ennek köszönhetően fél órával indulás után is hideg volt, nem szeretnék belegondolni, milyen lehet hosszabb időre a napon hagyott kocsiban, ahol ráadásul még a tető is üvegből van. Véletlenül vettem észre, hogy a fényszóró teljesen LED-es, ezt az új Seat Leon-nál nem győzték hangsúlyozni, itt szerényen hallgattak róla a legtöbb helyen. Ráadásul felára sincs: az Allure felszereltséghez jár, alatta pedig nem kapható.

A helykínálat is pazar, az ülések hibátlanok, de az opciós masszírozás inkább csak enyhe nyomkodásnak érződik. A hátsó sor passzentos, nem mondom, hogy nem lehet elférni, de ebben a tekintetben a kategória sereghajtói között van a 308. Nem úgy a csomagtér tekintetében, ami 420 literes, ilyet senki más nem kínál.

A már ismert 1,6 HDi szerintem a legjobb választás az autóhoz. A jól szigetelt 308-asban még az eddiginél is csendesebbnek tűnik, 115 lóerejével kimérten, de dinamikus és simán fogyaszt városban 6,5-et, városon kívül meg 5,5-et. Legnagyobb ellensége egyébként a hosszúra áttételezett váltó, ami kissé lefojtja az erejét. Viszont vezetni jó, méghozzá nagyon. A kis kormány előnye itt mutatkozik meg igazán, még ha nem lenne a futómű ennyire masszív, akkor is, de az lett. Jól és alig észrevehetően nyeli el az úthibákat. Ráadásul még a váltási érzet is jó, franciáktól kiemelkedően határozott, egyértelmű. Kezd hasonlítani az egész egy német autóra?

Kicsit igen: a PSA célja deklaráltan az, hogy a Citroen-t a nagyon puha, kreatív, franciás, a Peugeot-t pedig egy pengébb, elegánsabb, németesebb irányba vigye. Nem hülyeség, így kevésbé állítanának konkurenciát házon belül és kétféle igényt lennének képesek kiszolgálni.

A Peugeot-nak nagy szüksége volt az Év Autója díjra, amelyet legutóbb 2002-ben a 307-essel nyert el utoljára. Ráadásul meg is érdemelték, mert egy olyan kompaktot hoztak létre, ami az első méltó francia kihívója a Golf-nak, a tavalyi Év Autójának. Az árról még nem szóltunk és bár közelebb áll az átlagemberhez, mint a cikk elején említett luxusautók, azért nem mérik olcsón a 308-ast. Az alap-alap 4,3 millió, ez a dízel a legmagasabb felszereltséggel 6,1 millió (akciós árak), ennyi pénz egy kompaktért nem kevés. De mit kapunk ennyi pénzért? Egy Golf-szintű kompaktot, annál több érdekes és modern megoldással, teljesen újszerű belsővel és valamivel olcsóbban. A 308-ra nemcsak a Peugeot, hanem a teljes francia autógyártás büszke lehet és én már elhiszem: nem volt bunda az Év Autója választás.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |