< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Ilyen szoros verseny nincs is világbajnokságon!

| Mobile | RSS

Ilyen szoros verseny nincs is világbajnokságon!

2014. március 29. | hozzászólás | Sport

Ilyen szoros verseny nincs is világbajnokságon!

Elképesztő végjátékot hozott a jégtáncosok versenye a Japánban zajló műkorcsolya-világbajnokságon: a januári budapesti Eb-n győztes olasz Anna Cappellini, Luca Lanotte kettős úgy nyert, hogy az ezüstérmest két, a bronzérmest hat század különbséggel előzte meg Szaitamában!

Jégtáncban az amerikai Meryl Davis, Charlie White és a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős a 2010-es vancouveri olimpia óta a világversenyeken senkit nem engedett még az ezüstérem közelébe sem, mindig ők végeztek az első és a második helyen – Szocsiban Davisék nyertek –, ám a februári ötkarikás játékok után leléptek a színről, így Szaitamában a többiek fellélegezhettek: végre szabad a pálya!

S ha a nívó így az olimpiához képest értelemszerűen esett is, a maga drámai végkifejletével emlékezetes marad a vb. A rövid tánc után a januári budapesti Eb-n győztes, de Szocsiban csak hatodik olasz Anna Cappellini, Luca Lanotte kettős vezetett (69,70), a kanadai Kaitlyn Weaver, Andrew Poje (69,20) és a korábbi kétszeres Eb-1. francia Nathalie Pechalat, Fabian Bourzat (68,20) duók előtt; s ugyan végül a dobogón is ez a sorrend alakult ki, de hogyan!
Az olaszok el sem hitték, hogy ők nyerték meg a világbajnokságot

Az olaszok el sem hitték, hogy ők nyerték meg a világbajnokságot
Fotó: Europress/AFP

A szabadkorcsolyázásban a franciák után az olaszok most nem voltak olyan meggyőzőek, mint a rövid táncban, de hat század különbséggel az élre álltak. S úgy nyerték meg a vb-t, hogy az utolsóként jégre lépett kanadaiakat két századdal előzték meg! A Szocsiban bronzérmes, és a vb után felbomló orosz Jelena Ilinyih, Nyikita Kacalapov duó a rövid tánc után elfoglalt ötödik helyéről a legjobb kűrrel is csak egyet tudott előrelépni. S bár az olaszok 175,43 ponttal lettek világbajnokok, ami az olimpián a bronzéremhez sem lett volna elegendő – Davisék 195,52-t korcsolyáztak össze Szocsiban –, azért a közönség nem kérte vissza a pénzét. (Kanada pedig megint ráfázott, mint az olimpián, csak éppen ott a címvédő duójuk volt kénytelen beérni az ezüsttel.)

S mi még a férfiverseny után mondtuk, hogy az milyen szoros volt, holott az olaszokhoz képest Juzuru Hanju utcahosszal nyert, harminchárom századdal…

Eredmények:

Jégtánc:
1. Anna Cappellini, Luca Lanotte (olasz) 175,43
2. Kaitlyn Weaver, Andrew Poje (kanadai) 175,41
3. Nathalie Pechalat, Fabian Bourzat (francia) 175,37
4. Jelena Ilinyih, Nyikita Kacalapov (orosz) 174,38
5. Madison Chock, Evan Bates (amerikai) 167,59
6. Maia Shibutani, Alex Shibutani (amerikai) 158,57

forrás:mno.hu

Leave a Reply 246 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: