< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Csalni, minden áron

| Mobile | RSS

Csalni, minden áron

2014. április 1. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Csalni, minden áron

Lassan a feledésbe merül a Fidesznek az a terve, amely az előzetes regisztrációhoz kötötte volna a választási jogosultságot. Nem sok dologtól vonult vissza a kormánypárt, ettől az elképzelésétől azonban végül elállt, feltehetően az erős nemzetközi nyomás miatt.

Orbán akkoriban úgy akarta korlátozni a szabadságjogokat, hogy jóval a választások időpontja előtt kötelezte volna az embereket szándékuk bejelentésére; nyilván a bizonytalanok távoltartása érdekében. Nehogy már az utolsó pillanatban döntve, mint az ilyen választók általában, a kormány ellen adják le voksukat.

Akkoriban, amikor ez az elképzelés volt az uralkodó, a jobboldal kórusa azt énekelte, hogy ez bizony a lehető legdemokratikusabb megoldás, a szabad választások igazi ünnepe, mert csak a tudatos, elkötelezett embereket engedi oda a szavazóhelyiségbe. Aztán, amikor mégis csak megbukott ez az elképzelés, már senki nem harcolt a Fidesz-hívők közül ezért a fontos jogért.

Mindezt csak azért hozom most ide, mert hirtelen nagyot fordult a világ; az Orbán adminisztráció arról döntött, hogy az okmányirodák vasárnap is álljanak a szavazók rendelkezésére. Vajon miért? Ők azt mondják azért, hogy az esetlegesen lejárt okmányokat meg lehessen újítani, mások viszont úgy véli a határon túli szavazatokért. Hogy az onnan érkező, feltehetően Fideszre szavazók dolgát megkönnyítsék. És valószínű, hogy ez az igazság. Hiszen látjuk: trükkökért, apróbb-nagyobb csalásokért nem mennek a szomszédba. Náluk igazán nem számít, hogy ma épp az ellenkezőjét mondják, csinálják annak, amit tegnap tettek mondtak. Csak egy az állandó: a kórus

szerző:Németh Péter
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |