< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gyurcsány Berettyóújfaluban „Le fog hullani Viktor csillaga”

| Mobile | RSS

Gyurcsány Berettyóújfaluban „Le fog hullani Viktor csillaga”

2014. április 2. | hozzászólás | Közélet

Gyurcsány Berettyóújfaluban
„Le fog hullani Viktor csillaga”

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint „a kormányváltó erők” április 6-án le fogják győzni a Fideszt, „le fog hullani Viktor csillaga”.
Gyurcsány Ferenc kedden Berettyóújfaluban, több mint 500 fős hallgatósága előtt egy „kudarcba rohanó ország” miniszterelnökének nevezte Orbán Viktort, aki szerinte „szélhámos, nem kicsit, nagyon”.

A volt miniszterelnök a lakossági fórumon emlékeztette hallgatóságát Orbán Viktor programjára, amely egy szó: „folytatjuk”. A miénk meg két szó: nem engedjük” – tette hozzá nagy tapsot kiváltva a helyi sportcsarnokot megtöltő közönségéből.

Feltette a kérdést, mit akar folytatni a jelenlegi kormányfő. Azt, hogy „elmagányosodtunk, nincs egyetlen igaz barátunk Nyugaton, azt, hogy Magyarországon a választás nem lesz sem szabad, sem egyenlő?” – sorolta a kérdéseit a DK elnöke, aki szerint a választás csak akkor lenne szabad, ha a feltételekről közösen állapodtak volna meg a szereplők.

„Mi olyan országot akarunk, amely hazát, otthont, megélhetést jelent mindenkinek, függetlenül attól, hová született” – jelentette ki a volt miniszterelnök.

„Orbán Viktor ma kőbányában dolgozna, apja sorsát folytatná, ha olyan politikusok vezették volna az országot korábban, mint ő most” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Szerinte a jelenlegi kormányfőnek nincs igaza abban, hogy „soha nem volt ilyen egységes Magyarország”. „A nemzet jövőjét egymást tiszteletben tartó, egymást elfogadó, egymással vitatkozó polgári sokaság viszi előre” – hangoztatta.

Gyurcsány Ferenc szerint a magyarok nagy része csalódott a jelenlegi kormányban, ezért kell kormányváltás április 6-án – írja az MTI.

A DK elnöke – ahogy fogalmazott – teljes szívéből támogatja Mesterházy Attilát, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy legyőzze Orbán Viktort. „A kormányváltó erőkről” azt mondta: széles, erős szövetséget úgy sikerült alkotni, hogy senkinek nem kell feladni a meggyőződését.

„Az első lépést a magyar csodához, a szabad, demokratikus csodához, ez a választás nyitja meg” – mondta Gyurcsány Ferenc Berettyóújfaluban, ahol a választók figyelmébe ajánlotta Varju Lászlót, a DK politikusát, „a kormányváltó erők” helyi közös jelöltjét.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 275 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: